Sport

2016.10.11. 17:13

Csapatban sakkoznak

Székesfehérvár - A Németh László Általános Iskola sakktábláin megkezdődtek a 2016/17-es tanévi sakk csapatbajnokság küzdelmei.

Ferencz Balázs

Az I-II., III-IV. és V-VI. korcsoportos általános iskolás diákokat hat csoportba osztották a városi sakk csapatbajnokság szervezői.

Egy iskola csoportonként négyfős csapatot nevezhet a diákok megmérettetésére, melyen olyan sakkozók terelgethetik figuráikat a pepita hadszíntéren, akik csakis iskolai keretek között űzik a sportágat, vagyis nem rendelkeznek Élő-pontszámmal, nem tagjai valamely sakk-egyesületnek. A négyfordulós bajnokság során a négy játékos az erősorrend szerint játssza le a mérkőzéseket, a végső sorrend pedig ezek összesített eredménye alapján alakul ki. Minden korcsoportban az első három helyezett csapat tagjai éremdíjazásban részesülnek a jövő áprilisi zárófordulót követően.

A fehérvári csapatbajnokságon négy intézmény, az István Király Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola lány és fiú stratégái küldik harcba bábuikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!