Sport

2016.10.11. 12:45

A megye karatékái Karcagon és Tarjánban arattak sikereket

Tarján, Karcag - A megye ifjú karatékái testvédős szabályrendszerben és formagyakorlatban a XX. J&S Speed Kupán, Tarjánban léptek tatamira, míg a knock-down szabályrendszerben induló fiatalok a XVI. Nagykun Kupa elnevezésű versenyen, Karcagon szerepeltek.

Szupkai Gábor

A tarjáni versenyt a shinkyokushin karate szervezet rendezte, ahol 236 karateka küzdött meg a bajnoki címekért. A kincsesbányai Pataki-Team 2 fővel képviseltette magát. Pataki Nikolett gyerek lány I. formagyakorlat kategóriában első helyen zárt. A küzdelem egy új kihívás volt számára, de minden mérkőzését fölényesen nyerte, és itt is övé lett a dobogó legfelső foka. Pataki Viktória ifjúsági lány formagyakorlat kategóriában indult és csak 0,04-al maradt le a győztestől.

Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői közül heten szálltak harcba Tarjánban. Testvédős szabályrendszerben Puszta Péter és Fekete Panna remek küzdelmek után a második illetve harmadik helyen végzett. Bőke Eszter az országos mezőnyben újoncként ezüstéremmel lett gazdagabb. Tihanyi Eszter, Hegedűs József, Kulcsár László és Kántor Viktória sajnos helyezetlenül zárta a napot.

Hosszú idő után újra formagyakorlatban is indult akadémista. Fekete Panna és Mayer Eszter bemutatkozásuk remekül sikerült bár az érem ezúttal még elmaradt.

Karcagon knock-down szabályrendszerben Szűcs Ferenc és Németh Máté nem talált legyőzőre, Hortobágyi Kristófot is csak klubtársa, Szűcs Ferenc utasította maga mögé a döntőben. A két újonc közül, a gyermek korosztályban, Kovács Máté, első KO. versenyén elverte a mezőnyt, a felnőtteknél Kotrik Dávid első komoly versenyén négy egyértelmű győzelem után nemcsak az első helyezést, hanem a torna legtechnikásabb versenyzőjének kijáró különdíjat is elnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!