Sport

2016.09.06. 06:29

Lang Ádám a francia élvonalba igazolt

Székesfehérvár - Pont került a Videoton FC válogatott védője, Lang Ádám átigazolási ügyének végére. A 2015 júniusában a Győrtől ingyen szerződtetett hátvéd a Dijon FCO labdarúgója lett.

Ferencz Balázs

Lang Ádám átigazolását hétfőn engedélyezte a FIFA. A Dijon és a Videoton FC mindenben megállapodott augusztus 31. éjfélig, a  a nemzetközi átigazolási időszak végéig, de a francia klub nem tudta időben regisztrálni a transzfert. A Dijon a FIFA segítségért kérték, s a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség jóvá hagyta a magyar játékos szerződtetését.

A 23 éves, Veszprémből származó hátvéd az elmúlt bő egy évben 36 tétmérkőzésen két gólt szerzett – éppen utolsó meccsén, a DVSC ellen duplázott. A 15-szörös válogatott labdarúgó a nemzeti csapat összes Eb-mérkőzését végigjátszotta 2016 júniusában.

- Lang Ádámért olyan ajánlat érkezett, amelyet nem lehetett visszautasítani – a francia klub komoly összeget áldoz a válogatott hátvéd játékjogáért. Ismét egy európai topbajnokságba tudtunk eladni egy játékost, erre büszke lehet a klub. Ádám érthető okokból szerette volna kipróbálni magát külföldön, úgy gondolom, hogy ezzel az átigazolással mindenki elégedett lehet. Szeretném neki a Vidi nevében megköszönni az eddigi teljesítményét és azt, hogy akkor is tisztességesen dolgozott és mindent megtett a klub sikeréért, amikor nehezebb időszakon ment keresztül és kevesebb játéklehetőséghez jutott“ – mondta Lang Ádám távozásáról Kovács Zoltán sportigazgató a vidi.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!