Sport

2016.05.21. 17:59

A második elődöntőt nagy csatában elveszítette a TLI-Alba Fehérvár együttese

Paks – A szerdai, látványos győzelem után, szombaton Tolnába látogatott a TLI-Alba, a második elődöntőben. A fehérvári kosarasok 80-76-os vereséget szenvedtek.

Horog László

„Megnyerjük?” – kérdezte az egyik, kék-fehére bújt albás szurkoló kicsivel később, egy másik járművel érkező társát a csarnok vendégszektorának bejáratánál, a kezdés előtt negyedórával. A válasz magától értetődő volt: „Meg hát.” Ebben maradtak. Aztán érkezett egy stílszerűen, kék dudát a kezében szorongató hívő is, együtt foglaltak helyet a paksi csarnok lelátóján. A könnyed, szerdai, fehérvári siker után az atomvárosba is győzelmi reményekkel utazott a TLI-Alba. A 99-77-es eredmény joggal adott okot az optimizmusra. A legutóbbi két technikai hibával kiállított, ezért egy meccset kihagyó Markovic a kispad szélén, utcai ruhában foglalt helyett, egykedvűen nézte a kezdéshez készülődő társakat.

Tóth Ádám kosara jelentette az első két pontot, Spurlock hármasa leszédült a gyűrűről, ellenben Pearson nem hibázott kintről. Tóth Ádám újra betalált, majd egy betörés után Robinson is, két perc elteltével, 6-3-as állásnál a fehérváriak trénere, Dzunic Branislav időt kért. A folytatásban is pontatlanok voltak a látogatók, igaz, a hazaiak is rontottak, az addig hibátlan Tóth tévesztett kintről. Őrizte hárompontos előnyét a házigazda, közelebb jött az Alba. Tóth keze megint elsült kintről, erre Cherry felelt kiszorított szögből, 14-13. Aztán Barnies sem hibázott, Dzunic pedig centert cserélt, Lóránt helyett Csorvási érkezett és remekül kezdett. Chery villámgyorsan szórt két triplát (18-21), a hazaiak trénere, Schmidt Béla is kikérte első idejét.

Cheryt Simon váltotta, utóbbi azonnal hármassal kísérletezett, eredménytelenül, ellenben a túloldalon Fomin eltalálta a gyűrűt. Az első negyed döntetlennel zárult (24-24), a későbbiekben kimaradtak az albás kísérletek, ellenben a hazaiak nem hibáztak, kilenc ponttal elléptek, 35-26. Myles dobásai nem jöttek be, Spurlock hármasa azonban a megfelelő helyen landolt, közelebb lopózott a vendég. Kintről tüzeltek Lóránték, de pontatlanul, Barnies és társai azonban pontosan, 38-29. Simon törte meg a csendet, erre Eilingsfeld válaszolt azonnal. Schmidt időt kért, a következő percekben maradt a megszokott differencia, félidőben 43-34 állt a táblán.

A hazai irányító, Dunn is aktivizálta magát, aztán Barnies is (49-36), a másik palánknál mindössze Pearson ügyeskedett, majd hirtelenjében hét pontra zárkózott az Alba, Schmidt időt kért. Robinson pontjai nyugtatóan hatottak a hazai idegekre, aztán Myles végre betalált messziről, Eislingfeld pedig középtávolról, 54-46. Chery és Pearson jóvoltából négy pontra zárkózott a TLI-Alba, majd kettőre, Spurlock hatalmas zsákolásával pedig egyenlített a Fehérvár, 54-54. A rendre hibázó Mylest Filipovics váltotta, a feléledő paksiak két duplát dobtak, a záró negyed előtt 58-54 mutatott az eredményjelzőn. Eilingsfeld hármasával és zsákolásával indult a folytatás, Pearson közelebb hozta az Albát, Myles visszatért és be is köszönt, 64-62. Erőre kaptak a tolnaiak, Dzunic magához rendelte fiait. A záró öt percre hatpontos paksi előnnyel fordultak a felek, Spurlock triplája célt ért, Pearson duplája is (70-69), Schmidt időt kért. Lóránt egyenlített, Myles labdát szerzett, Simon pedig veszített, Dunn betalált, 76-74. Harcolt a Fehérvár, de a végjátékban higgadtabb Atomerőmű nagy csatában győzött, 80-76-ra. Folytatás kedden este, 20.15-kor, Fehérváron.

Atomerőmű SE-TLI-Alba Fehérvár 80-76 (24-24,19-10,15-20,22-22)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!