Sport

2016.04.27. 19:20

Tartalékosan is győztek

Székesfehérvár - A középső szakasz utolsó mérkőzésén a Körmendet fogadta a TLI-Alba Fehérvár, és verte 88-78-ra.

Horog László

Az előjelek nem voltak biztatóak, lévén négy alapembere nélkül lépett pályára a középső szakaszt záró derbin a TLI-Alba Fehérvár. Spurlockot és Pearsont Pakson kiállították - emiatt egy mérkőzést automatikusan kihagyni kénytelenek -, Supolát múlt héten a térdével operálták. Kenny Chery pedig a kezdés előtt jelezte, nem vállalja a játékot, fájós térde miatt. Múlt szombaton, Pakson lépett rosszul, azt a meccset végigjátszotta, ám a héten már óvatosan edzett, a kezdés előtt pedig úgy döntött, nem kockáztat. Az első pontokat Myles dobta, miután leszedte a Simon sikertelen triplakísérlete nyomán lecsorgó labdát. Channels egalizált, majd hirtelenjében Markovic szórt négy pontot. Lóránt és Simon is beköszönt (10-2), Teo Cizmic időt kért. Markovic hármasa a gyűrűben landolt, a túloldalon mindössze Channels volt eredményes, őrizte magabiztos előnyét a házigazda. Lóránt hármasa célt ért, majd centerben Csorvásit Filipovics váltotta. 17-9-es hazai vezetésnél Dzunic Branislav időt kért, a meccs első negyedét 21-12-es eredménnyel zárták a felek. Lóránt remekelt, nem csak fontos pontokat dobott, amerikai centertársát Wrightot is kiszolgálta. A túloldalon Channels sem tétlenkedett, de csapata nem tudott tíz ponton belülre kerülni. Markovic zsákolt, aztán Dickerson pillanatai következtek (33-25), Dzunic időt is kért.

Markovic roppant látványos hármasa nyugtatóan hatott, Myles dobásai azonban nem jöttek be. Lóránt pihenőt kapott, Filipovics érkezett a helyére. Wright ügyeskedett a palánk alatt, Mylest Tóth Péter váltotta. Wright és Simon pontjai zárták az első félidőt, magabiztos előnnyel vonultak pihenőre a fehérváriak, 43-29.

Markovic Luka a folytatásban is magabiztosan dobta a hármasokat, a másik palánknál Petty lendült bele, de ez pusztán arra volt elég, hogy a fehérváriak ne húzzanak el jelentős különbséggel, 51-40.

Petty nem akart hibázni a későbbiekben sem, ő kintről, Lóránt bentről volt eredményes. Dickerson folytatta a pontok gyűjtögetését, hazai oldalon Myles úgy döntött, addig kísérletezik távolról, amíg be nem talál. Ez a harmadik negyed zárása előtt három perccel végre össze is jött (61-48), Cizmic az időkérésben látta a magoldást.

A lelkes, végig éneklő hazai publikum hálás volt minden egyes, sikeres megmozdulásért, taps és üdvrivalgás kísérte a fehérvári kosarakat. Filipovics triplája nyomán a perceken át őrzött tízpontos különbség tovább nőtt, a lüktető és sportszerű meccs utolsó negyede előtt 66-53 állt az eredményjelzőn.

Tóth Péter is beköszönt kintről, majd látványos passzt adott Csorvásinak. Duinker révén jöttek közelebb a vasiak (61-51), Dzunic azonnal magához rendelte tanítványait.

Tóth hármasára Channels felelt, a zárás előtt öt perccel 74-64 virított a táblán, Petty kintről volt eredményes, Markovic pedig közelről. Cizmic időt kért, hogy egy utolsó rohamra vezényelje fiait. Markovic ellen továbbra sem volt ellenszer, a nyáron, Paksról igazolt, a szezonban kevesebb lehetőséget kapó bedobó kiválót nyújtott. Ezt tette Lóránt is, a center kinti kosara után (82-67) ismét időt kért a körmendiek trénere. A tartalékos Alba bravúrral nyert 88-78-ra, ezzel megszerezte a második helyet a középszakaszban. Szerdán a Kaposvárt fogadja a negyeddöntő első meccsén.

TLI-Alba Fehérvár-Egis Körmend 88-78 (21-12,22-17,23-24,22-25)


Alba Regia Sportcsarnok, 2100 néző

Játékvezetők: Pálla, Kapitány, Frányó

TLI-Alba Fehérvár: Simon 8, Myles 8/3, MARKOVIC 29/15, LÓRÁNT 19/6, WRIGHT 11, csere: Csorvási 4, Filipovics 3/3 Tóth P. 6/6. Vezetőedző: Branislav Dzunic

EGIS-Körmend: PETTY 18/15, CHANNELS 20/9, McKinney-Jones 11, DICKERSON 15/9, Duinker 13/3, csere: Ferencz 1, Tóth, Németh. Vezetőedző: Teo Cizmic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!