Sport

2016.03.19. 18:42

A TLI-Alba Fehérvár küzdelmes meccsen győzött Algyőn

Algyő – A szegedi csarnok helyett új helyszínen, a szomszédos településen fogadta az SZTE a TLI-Alba Fehérvár együttesét. A vendégek 99-87-re győztek.

Horog László

A Pick Szeged kézilabdázói írták át a kosarasok tervezett forgatókönyvét. Ugyanis előbbiek vasárnapi BL-meccse miatt az alapszakasz záró fordulójában egy meccs erejéig költözni kényszerültek a kosárlabdázók, aki a megyeszékhelytől tizenöt kilométerre, Algyőn fogadták a fehérváriakat. Az albások számítottak esélyesnek, mivel ők 17 győzelem mellett 8 vereséget számláltak, a hazaiak fordított mérleggel rendelkeztek. Az első percekben egyik fél sem tudott jelentős különbségre szert tenni, hol egyik, hol a másik gárda vezetett. Aztán Juhosnak, Tuckernek és Molnár Andrásnak köszönhetően a házigazdák domináltak, az első játékrészt 22-21-re nyerték. A folytatásban Molnár továbbra is elemében volt, triplájának köszönhetően 32-27-re alakult az eredmény, sőt, a házigazdák 12 ponttal is megléptek, 45-33 állt a táblán. A két center, Lóránt és Pearson jóvoltából araszolt előre a TLI-Alba, a félidőt szolid, hazai előnnyel tudták le a felek, 49-47.

Lóránt és Spurlock pontjaival fordított a Fehérvár, Clayton Vette gyorsan egalizált, majd vezetést szerzett, azonban a látogatók a belelendülő Cherynek és a kiváló dobóformáját tartó Lórántnak köszönhetően megugrottak, 54-49. Gondosan őrizték a különbséget, sőt, Spurlock és Myles kosaraival megnyugtató előnybe kerültek, 62-74. Tucker és Chery hármasa zárta a harmadik játékrészt, 65-77, minden jel arra mutatott, az egyre magabiztosabb dunántúliak behúzzák a találkozót. A hazaiak azonban nem így gondolták, Tucker és Juhos pontjaival két pontra zárkóztak (77-79), Chery megrázta magát, hátára vette a társakat, ismét nőtt a differencia, 77-84. Harcoltak a Tisza-partiak, de a remeklő Chery vezérletével a TLI-Alba hozta a kötelezőt.

Naturtex-SZTE Szedeák-TLI-Alba Fehérvár 87-99 (22-21,27-26,16-30,22-22)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!