Sport

2016.02.19. 21:47

Pokolian izgalmas, férfias csatában maradt alul a TLI Alba Fehérvár

Budapest - Rendkívül kiélezett csatában nyert a Szolnok kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa negyedöntőjében a TLI Alba Fehérvár ellen, így a Pécs ellen játszhat szombaton a döntőbe jutásért.

Horog László

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének az első, kora délutáni meccsen a Sopron KC 72-65-re verte a ZTE-t, majd a Körmend-Atomerőmű találkozót a vasiak hatalmas küzdelemben, hosszabbításban nyerték, a ráadás öt percet követően 93-89 állt az eredményjelzőn. A harmadik derbi, a PVSK-Falco Trend Optika KC mérkőzés a baranyai együttes magabiztos diadalát hozta, 81-61-re lépték le ellenfelüket.

Szolnoki Olaj KK-TLI-Alba Fehérvár 87-86 (20-24, 21-16, 17-23, 29-23)

Ld: Burrel 21, Vojvoda 18/9, Milosevics 15 ill. Chery 22/3, Spurlock 18/9, Pearson 13/3

Aztán következett a TLI-Alba Fehérvár összecsapása a Szolnoki Olajjal, akik az utolsó két kiírásban diadalmaskodtak a kupában. Lóránt Péter duplájával indult, erre Dino Gregory válaszolt, majd Kenny Chery triplája megint a fehérváriakat juttatta előnyhöz. Vojvoda Dávid pontjaival már az Olaj vezetett, Anthony Myles helyett Ryan Pearson érkezett a parkettre, pontjaival már a Fehérvárnál volt az előny, 9-11. Lehetett volna nagyobb is, ám a palánk alatt hiába szedték remekül a lepattanókat, nem tudták a gyűrűbe gyötörni a labdát. Tristan Spurlocknak sikerült, a túloldalon pedig Sztrahinja Milosevics ügyeskedett. Hol a Szolnok, hol az Alba vezetett egy ponttal, majd Pearson triplájával 24-20 állt a táblán az első negyed zárásakor. A folytatásban is tartotta előnyét Dzunic Branislav csapata, sőt, Luka Markovic remeklésével növelte is, (22-28), azonnal időt kért a Szolnok. Pearson zsákolt, majd újabb rohammal 22-34-re alakult az eredmény. Vojvoda hármasával araszolt előre az alföldi gárda, majd Milosevics is magára talált, közel lopózott az Olaj. A pályára lépő Simon Balázs gyorsan összegyűjtött három hibát, míg Vojvoda duplájára két pontra olvadt az előny, bár Dzunic azonnal időt kért, a félidőt Vojvoda hármasa zárta.

Lóránt Péter (fehér) mindent megtett a Fehérvár sikeréért, de a végjáték a Szolnoké lett.  Fotó: Simon Erika

Teljesen nyílt folytatás elé néztek a felek, bár az Alba mintha egy kicsit az öltözőben maradt volna a pihenő után. Tompábban kezdtek, ám Spurlock, és Supola hármasa, és Chery duplája jót tett és visszavették a kékek az előnyt. Főleg az irányító játéka javult fel, és pillanatok alatt ő lett a legeredményesebb fehérvári játékos, több alkalommal is megoldhatatlan feladat elé állítva a szolnokiakat. Jól muzsikáltak a Dzunic-tanítványok ebben a periódusban, és a tempóelőnyöket is jól használták ki, faultokra kényszerítette ellenfelüket. A záró negyed előtt két perccel Gregory esett egy hatalmasat a fehérvári palánk alatt Pearson közreműködésével, és a hasznosan játszó csatárt kénytelen volt lecserélni Dzunic, mivel a negyedik faultját szedte össze. Igaz ugyanez lett fél perc múlva érvényes a szolnoki pontkirály, Milosevics esetében is. Spurlock hármasa a lehető legjobbkor jött a negyed vége előtt (56-63), bár ellenfelük apró büntetőkkel araszolgatott, és próbálta beérni őket. A záró tíz perc elején Milos Boriszov duplájával két pontra jött fel az Olaj, de Lóránt duplája, majd triplája hétpontos előnyhöz juttatta csapatát. (63-70). Majd jött egy bő másfél perces időszak, amikor kizárólag a Tisza-partiak találtak be, de még Spurlock extra triplája nyugtatóként hatott fehérvári oldalon. Jarrod Jones két közeli kosarával egyenlített a Szolnok, és 1:25-tel a vége előtt már az előny is náluk volt Wittmann Krisztián sikeres büntetői után. (79-77). Pearson még visszavette az előnyt, de biztosan bedobott Milosevics büntetői, és Stanley Burrell hármasa azonban a szolnokiak örömét jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!