Sport

2016.01.24. 18:57

Marosi Ádám és Demeter Bence kitettek magukért

Budapest – Marosi Ádám nyerte a budapesti Peridot Fedettpályás öttusa versenyt, melyen Demeter Bence bronzérmet szerzett.

Ferencz Balázs

A 2016-os versenyidény első öttusa versenyén 21 nemzet férfi sportolói szálltak harcba a 36 döntős helyért a selejtező során, s a vasárnapi fináléban tíz magyar pentatlonista viaskodott. Marosi Ádám jelezte: számolni kell vele idén is, nem tett le arról, hogy olimpiai kvótát szerezzen, és kiegyensúlyozott versenyzéssel, a kombinált számban nagyot robbantva az első helyen zárta a fedettpályás megmérettetést.

Fotó: Róth Tamás

A Volán Fehérvár tusázója, Demeter Bence is összeszedett versenyzéssel rukkolt elő, a vívása kiemelkedő volt, és végül harmadikként zárt. Az ezüstérem a bolgár Krastanov nyakába került. Tibolya Péter a 4. lett, s még a legjobb 10 közé ért a fiatal Bereczki Richárd (8.) is. Az Alba Öttusa SE versenyzőjének vívása és kombija biztató volt, a fiatal Strobl Krisztián a 17. pozícióban ért célba. Fröhlich Tamás (Volán Fehérvár) a 19., Harangozó Bence (Volán Fehérvár) a 22., Málits István (Volán Fehérvár) a 30. lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!