Sport

2015.12.21. 11:41

Sebestyén Dalma olimpiai A-szintet úszott

200 méter mellen olimpiai A-, 200 pillangón olimpiai B szintet úszott Sebestyén Dalma az V. Győr Open kvalifikációs versenyen.

Ferencz Balázs

A Hullám 91 UVE úszója az év közepén 200 méteres vegyesúszásban már elérte az olimpiai A-szintet, azonban ebben a számban hárman is tudnak nála jobbat. A hétvégén 200 pillangón és 200 mellen indult Sebestyén Dalma, előbbi számban 2.10,34 perces idejével B-szintet hasított, s lett első. Az igazán nagy durranást a 200 mell hozta, Dalma 2.26,47-tel végzett az élen, ami azt jelenti, hogy olimpiai A-szintet repesztett. Ebben a számban Dalmán kívül egy magyar lány sem rendelkezik A-szinttel, vagyis jelenleg riói induló a fehérvári versenyző.

– Egy álmom vált valóra, minden úgy sikerült, ahogy elterveztem – mesélte Sebestyén Dalma a győri verseny után. – A pillangóra nem maradt fizikálisan és mentálisan sem energiám, de teljesítettem a célom a mellen elért eredménnyel. Jól mentek az edzések is, bizakodóak voltunk edzőmmel, Sárdi Ákossal együtt. Fejben összeraktam a számot, azt terveztem, hogy 34 másodpercre úszom három darab 37-et, s az utazósebességet is jól belőttük a bemelegítés során. Megint sírtam, úgy tűnik ez már a szokásommá válik, de legyen így mindig – mondta az újdonsült kvótás úszólány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!