Sport

2015.12.06. 18:52

Betört az európai élmezőnybe

Netanja – Sebestyén Dalma új országos csúccsal és egy, a 200 méteres mellúszó számban elért 6. hellyel zárta a rövidpályás úszó Európa-bajnokságot. Netanjában a magyarok nyerték az éremversenyt.

Ferencz Balázs

Az Eb zárónapján Hosszú Katinka a 400 m gyorson ezüstérmet szerzett, ez volt az egyetlen szám, melyben nem arannyal zárt. Cseh László új kontinenscsúccsal (1.49,00) lett Európa-bajnok 200 pillangón.

A Hullám 91 SE versenyzője, Sebestyén Dalma 2.23,20-szal, a hetedik legjobb idővel bejutott a 200 méteres mellúszás döntőjébe. A finálé mezőnyének második legfiatalabb úszója 2.22,40-es idővel, új országos csúccsal ért célba, három századdal javította meg Hosszú Katinka rekordját.

– A szívemmel úsztam, hiszen jócskán benne volt a lábamban ez a négy és fél nap. Teher nélkül úsztam. Már a bemelegítés is jólesett. Beállítottunk egy utazósebességet és egy nyugodt tempószámot, amit tudtam is tartani. A fáradtság miatt a vége már kapkodós volt, de nagyon örülök az időnek – mondta Dalma.

A magyar csapat 11 arany-, három ezüst-, egy bronzmedállal az éremtáblázat élén zárta a rövidpályás Eb-t.

(Korábbi írásunk a témában itt olvasható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!