Sport

2015.10.20. 11:51

Jótékonysági tenisztorna - Az amatőr seregszemle résztvevői a gyerekeket támogatták

Székesfehérvár – Az immár harmadszor megrendezett jótékonysági tenisztornára 16 páros nevezett, a bevétel a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványt gazdagítja.

Horog László

A résztvevők akkurátusan készülődtek a tornára, a terveknek megfelelőn 32-en ragadtak ütőt a Böllhoff tenisztornán, amelynek bevételét, több százezer forintot a 25 éve alapított székesfehérvári cég a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályának ajánlotta fel.

Bognár Márta, az alapítvány képviselője, egyben a kórházi osztály ápolási koordinátora meghatottan fogadta az adományt.

– Minden forintnak örülünk, az ilyen felajánlások hozzájárulnak a hozzánk kerülő gyermekek európai szintű ellátásához. A most kapott összegből infúziós pumpákat, televíziót, DVD-lejátszót, játékokat vásárolunk a kicsiknek. Fontos, hogy ne egy kórházban érezzék magukat, hanem igyekszünk számukra olyan körülményeket teremteni, mintha otthon lennének.

A tornát rendező cég ügyvezető igazgatója, Iker Gusztáv elmondta, fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást. „A tenisztorna résztvevőinek szeretném megköszönni a segítségét. A vállalkozásunk nem csak ezzel a tenisztornával igyekszik segíteni, egy szintén Fehérváron megrendezendő, négynapos sakktornának is mi vagyunk a támogatói, továbbá hozzájárulunk a Velencei-tónál hagyományos Tóparti Futóparti sikeres lebonyolításához.

A hétvégi tenisztornán, nagy küzdelemben az Ádám-Hegyi páros nyert, a Hortyi-Viszló, valamint a Bíró-Becze duó előtt. A vigaszági küzdelmek során a Gulyás-Kiss kettős győzött, a Molnár-Sopow, továbbá a Balogh-Keresztes párost megelőzve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!