Sport

2015.09.14. 17:13

Példaképpé tempózott - Sáringer Károly a pokolból úszott a vb-ig

Székesfehérvár - Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Östör Annamária, sporttanácsnok köszöntötték a senior úszó világbajnokságon hatodik helyen végzett Sáringer Károlyt.

Ferencz Balázs

A Hullám 91 sportolója, az 56 esztendős Sáringer Károly az 55-59 évesek mezőnyében előbb 12. helyen végzett 100 méteres mellúszásban, majd egyéni csúccsal 17. lett 50 méteres pillangóúszásban, utolsó számában pedig 50 méter mellen a 6. helyen zárt Kazanyban.

Östör Annamária (b) és Cser-Palkovics András (j) köszöntötték a fehérvári veterán úszó Sáringer Károlyt Fotó: Koppán Viktor

- Nem maradt bennem hiányérzet, mert mindent megtettem. A legjobb időeredményeimet úsztam meg. A vb körülményeit, a felhajtást még szoknom kell, emiatt úgy érzem, 1 másodperc még bennem maradt mindkét 50 méteres számban. A legnehezebb az volt a felkészülésben, hogy azért kellett edzenem, hogy egyáltalán edzeni tudjak.- mondta Sáringer Károly, aki saját elmondása szerint néhány évvel ezelőtt még hajléktalan alkoholistaként élte mindennapjait.

Éppen ezért becsülendő az a kitartás, és akaraterő, mellyel a világbajnokságig jutott a veterán úszó. Sáringer Károly tervei szerint Februárban egyhetes edzőtáborba vonul Mórra, elindul 3-4 hazai versenyen, majd a londoni Európa-bajnokságon szeretné képviselni hazánkat és a várost. A kötetlen diskurzuson Cser-Palkovics András sejtette az immár példaképpé vált úszóval, hogy a város segíteni fogja a versenyzést Londonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!