Sport

2015.09.03. 18:14

Az év meccse lesz a Magyarország-Románia Eb-selejtező

Péntek este, 20.45-kor Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen fogadja Romániát a magyar labdarúgó válogatott.

Ferencz Balázs

Az idei labdarúgó szezon egyik legfontosabb összecsapására készül a magyar labdarúgó válogatott. Az érzelmi töltés az eddigi válogatott meccseknél is izzóbb lesz a Groupama Arénában péntek este, hiszen Románia ellen valahogy mindig más játszani. Ráadásul most a tét sem kicsi a két nemzeti együttes randevúján, hiszen egy esetleges győzelemmel a magyar csapat beérné a románokat. Keleti szomszédaink vezetik a selejtező-csoport tabelláját 14 ponttal, az eddig Dárdai Pál irányítása mellett menetelő nemzeti együttes 11 egységgel a harmadik. A párharc pikantériájának harmadik alkotója, hogy ezen a találkozón debütál a válogatott kispadján a német Bernd Storck szövetségi kapitány.

- Nem volt könnyű hetünk, három csoportban kellett dolgoznunk a csapattal, mert mindenki más állapotban érkezett. Elek Ákos és Juhász Roland nem tudott velünk edzeni - mondta Bernd Storck a meccs előtti szokásos sajtótájékoztatón. - Szerdán már együtt edzett a csapat, jó munkát végeztek a játékosok. Jól felkészültünk a meccsre, készen állunk. Nagyon nehéz meccs vár ránk, a világranglista hetedik helyezettjével játszunk. Románia eddig csak egy gólt kapott a sorozatban. Nehéz lesz, de jó csapatunk van, nagy küzdelem várható. Az egész ország győzni akar, de nagyon koncentrálnunk kell a találkozón, főleg a védelemben.

Bernd Storck (szemben) a német precizitás mentén dirigálta az edzéseket, jöhet az előadás
Fotó: Kricskovics Antal

A német szakember nem kívánta információhoz juttatni ellenfelét a taktikát illetően.

- A jól megszervezett védelemből indíthatunk támadásokat, de nagyon fontos, hogy szervezettek legyünk hátul. A románok jó és eredményes meccseket játszottak. Nagyon veszélyes, gyors támadóik vannak, Keserü kiváló futballista, elképesztő bal lába van, de említhetnék másokat is vélekedett a szövetségi kapitány, aki egy újságírói kérdésre elárulta, elégedett lenne az egy ponttal.

Tőzsér Dániel azonban nyerni akar péntek este.

- Készen állunk, nagy nap vár ránk - kezdte Tőzsér. - A kapitány úrral már régóta kapcsolatban vagyunk, nemcsak egy hete készülünk, külön edzésterveket kaptunk, így alaposan felkészültünk.

Tudjuk, mit jelent ez a találkozó az országnak. De ne feledjük, ezután még van három mérkőzés, és a hazai találkozó nagyon fontos lesz, amit nem szeretnénk zárt kapuk mögött lejátszani. Csak az utolsó meccs után érnek véget a küzdelmek. Ezért arra kérjük a szurkolókat, álljanak mellénk, hiszen mindenki tudja, milyen súlyos büntetésekkel sújthatják a szövetségek a válogatottat.

A Videoton FC-t Juhász Roland és Lang Ádám képviseli a válogatott 25 fős keretében. A Puskás Akadémia FC védője, Fiola Attila a Dárdai-érában már standard védő volt a nemzeti együttesben.

- Mindenki élete eddigi legfontosabb mérkőzésére készül, hideg fejre lesz szükségünk ahhoz, hogy a maximumot tudjuk nyújtani. Óriási lépést tehetünk a kitűzött céljaink elérése érdekében. Egyet meg tudok ígérni, meg fogunk halni a pályán a hazánk sikeréért - jelentette ki Fiola a puskasakademia.hu-n.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!