Sport

2015.08.21. 19:25

Kellene a fordulat - A Vidi vasárnap az MTK Budapest vendége lesz

Székesfehérvár – Péntek hajnalban hazatért Poznanból a Videoton FC labdarúgó-csapata. A piros-kékek a Lechtől elszenvedett 3-0-ás vereséget követően most az MTK Budapest elleni bajnokira hangolnak.

Bobory Balázs

Jelen állapotában a lengyel bajnok ennyivel jobb a magyarnál, ezt el kell ismerni.A Videotonnak ugyan voltak biztató momentumai a csütörtök esti, Európa Liga-mérkőzésen, ám lényegében végig a Lech Poznan akarata érvényesült, és a házigazdák támadói kíméletlenül kihasználták a fehérvári védők bántó hibáit.

És itt álljunk meg egy pillanatra, mert Poznanban éppen az a csapatrész mondott csődöt, amely az előző szezonban kiválóan működött, de még az „új korszakban” sem érhette gyakori kritika.

Az első gólnál Lang Ádám figyelte két méterről a gólszerzőt, a másodiknál Szolnoki fogta úgy ellenfelét, ahogy a serdülő meccseken sem szabad, harmadiknál pedig Vinícius süllyedt el lengyel ellenfele mellett.

A támadójáték sajnos a megszokottan hatástalan volt, pedig ezúttal még lehetőségek is akadtak, no de a befejezések...

A Vidi csatára, Soumah foghatta a fejét, hiszen 0-0-nál megszerezhette volna a vezetést Fotó: vidi.hu

– Először is, gratulálok a Lechnek a győzelemhez. Az én csapatom az elmúlt hetekhez képest jól játszott, talán mondhatom, hogy sokkal jobban mint ezt megelőzően. Sajnos a szerencsével viszont egy kicsit hadilábon álltunk csütörtök este is. Jó pár helyzetet sikerült kidolgoznunk, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ellenfelünk viszont kihasználta a hibáinkat. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Ők ennyivel előrébb tartanak, mi pedig dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésekre – értékelt a vidi.hu-nak Pető Tamás, megbízott vezetőedző.

A Videotonnak tehát 3-0-ás hátrányból kell nekifutnia a jövő hét csütörtöki, fehérvári visszavágónak, nyugodtan kijelenthető, csodára lesz szükség a piros-kékek továbbjutásához.

A Vidinek ráadásul még addig is egy kemény ellenféllel kell találkoznia, vasárnap 18 órakor az MTK Budapest fogadja a székesfehérvári együttest a Vasas Fáy utcai stadionjában.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a fővárosi kék-fehérek szárnyalnának a bajnokságban, mégis sokkal stabilabnak, kiegyensúlyozottabbnak tűnnek eddig, mint a Videoton.

A nyáron a kispadon Garami Józsefet László Csaba váltotta, az Európa Ligából egy párharcot követően búcsúzott el az MTK, a bajnokságban pedig jelenleg a hetedik, két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege. A fővárosiak kerete a nyáron alig változott, a rutinos rókák – Torghelle Sándor, Dragan Vukmír – mellett több ügyes fiatal próbálja húzni a szekeret.

A Vidinél edzőkérdésben továbbra sincs megoldás, továbbra is Pető Tamásnak kell a tűzoltómunkát elvégeznie, és ez nem éppen hálás feladat.

A pontgyűjtést viszont nem lenne szabad nagyon tovább odázni a hazai bajnokságban, az idő egyre fogy, a felzárkózást meg kellene kezdeni. Ehhez a tervhez kell Petőnek megtalálni a megfelelő személyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!