Sport

2015.08.05. 16:56

Figyelem, fehérvári éremesélyek - A 4x100-as váltó mellett Zsiga és László is dobogós lehet

Székesfehérvár - Péntektől vasárnapig a Bregyóban viaskodik a 120. Atlétikai Magyar Bajnokság mezőnye. A fehérvári László Dávid és Zsiga Mónika is éremért száll harcba Székesfehérváron.

Ferencz Balázs

Zsiga Mónika előtt nagy feladat áll, címet kellene védenie
Fotó: Molnár Artúr

Az ARAK 23 esztendős hármasugrója 15 méter 57 centivel ranglistavezető a honi mezőnyben, így nem csoda, hogy az egyik aranyesélyes atlétaként emlegeti a szakma az augusztus 7.-e és 9.-e között Székesfehérváron rendezendő Magyar Bajnokság előtt.

– Ranglisavezetőként aranyéremben reménykedem, de ha egyéni csúcsot tudnék ugrani, akkor az sem nyomasztana igazából, ha csupán dobogóra állhatok – latolgatta az esélyeket mosolyogva a kiváló fehérvári hármasugró. – Hárman vagyunk mostanában, akik az élen versenyzünk. Az egyik legnagyobb riválisom az a Pál Ramón, akivel holtversenyben vezetjük az idei ranglistát. Nyílt a verseny, bárki felérhet a dobogó tetejére, de úgy érzem Fehérváron le tudom ugrani a vetélytársaimat. Az erőnlétemmel nincs probléma, arra van nagy szükségem, hogy elhiggyem, hogy jó vagyok, megy nekem a hármasugrás. Mentálisan kell erősnek lennem a jó eredményhez.

Az ARAK a női mezőnyben is számíthat éremre. Zsiga Mónika 2014-ben egyéni legjobb idejével, 60,76-tal nyert 400 méteres gátfutás versenyszámban, igaz, győzelméhez kellett a szerencse is, mert az élen futó Szarvas Dóra bukott a cél előtt.

– Kíváncsian várom, mire leszek képes az országos bajnokságon. Keveset tudtam versenyezni az idén. Sokszor voltam beteg, és az érettségivel együtt ez „remek” kombót alkotott, hullámvölgyekben gyengített le. Amikor sikerült csúcsformába jönnöm, akkor beteg lettem, s újra fel kellett állnom. Mentális téren is kimerítő volt ez az időszak – mutatott rá az idei versenyszezon nehézségeire a 2015-ben még csak 61,71 másodpercet tudó 19 éves versenyző. Mónika érettségije a betegség ellenére jól sikerült, ráadásul a továbbtanulás is biztosított, sikerült felvételt nyernie a budapesti Semmelweis Egyetem dietetikus szakára. A hétvégi ob-n felszabadultan versenyezhet.

– Szeretném megfutni idei legjobb időmet, aztán kiderül, hogy ez mire lesz elég. A mezőny egyre erősödik, egyre több a vetélytárs, de a gátfutásban bármi közbejöhet. Az utóbbi időben nem sikerült igazán összeraknom a futásaimat, finomítanom kell, javítanom néhány dolgon, remélem, hogy az utolsó néhány edzésen rendbe rakunk mindent. A gátvátelekre nagyon kell figyelnem.

A felvetést, miszerint a klubon belül László Dávidon kívül Mónika éremszerzésére is számítanak, a gátfutó megtisztelő mosollyal fogadta.

– Próbálok az elvárásokra nem nagy energiát fektetni, és leginkább kizárni a gondolataimból, a saját magam elé kitűzött célokat szeretném elérni. Persze, nagyon elégedett lennék a dobogós helyezéssel, de leginkább annak örülnék, ha javítani tudnék az időmön.

 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!