Sport

2015.08.18. 17:16

Elugratták a váltó-érmet

Bath - Nem ért fel a dobogóra a magyar vegyesváltó az angliai Bathban zajló öttusa Európa-bajnokság nyitónapján.

Ferencz Balázs

A riói olimpia előtt egy esztendővel komoly sanszuk van a magyar öttusázóknak, hogy kvótát, azaz indulási jogot szerezzenek a brazíliai nyári játékokra. A Bathban kedden rajtolt Európa-bajnokságon nemenként nyolc-nyolc kvótát osztanak, és az egyéni versenyben indulók szinte mindegyike eséllyel pályázik a kvótaszerzésre. Az angliai Eb egyéni selejtezőire csütörtökön és pénteken, a döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor, de addig sem tétlenkednek a tusázók. Kedden a mixváltók viadalával rajtolt az Európa-bajnokság. A magyar, és színtiszta vegyesváltóban az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara, és a Volán Fehérvár sportolója, Harangozó Bence kaptak helyet nem véletlenül, hiszen összeszokott párosként idén már egy bronzérmet is begyűjtöttek. Most sem kezdtek rosszul. Igaz, az úszást nem a legjobbak között, csupán a hetedik helyen zárták a kilenc stafétát felvonultató mezőnyben, de aztán a vívópáston elkapta a fonalat az Alekszejev- Harangozó kettős. Összesen 19 asszót nyertek a magyarok, s náluk csupán az olasz páros szúrta meg többször ellenfeleiket, így két szám után a harmadik helyelyen álltak az összetettben. Bizakodásra adott okot a kiváló vívás, azonban a lovaspálya alaposan megtréfálta Tamaráékat. A lovaglásban szerzett 223 pont nem túl acélos teljesítmény, olyannyira nem, hogy ennél gyengébben senki sem teljesített az akadályok között... A gyatra lovaglással a magyar váltó elugratta az éremreményeket. A kombinált szám előtt Tamara és Bence a hetedik helyen állt, ami azt jelentette, hogy 96 másodperccel indulhattak csak el az élen álló olasz duó után. A lövészettel színesített futásban megpróbálta a szinte lehetetlent a magyar egység, 11 perc 49 másodperces idejükkel a negyedik legjobb kombizóként értek célba, de ez csupán arra volt elég, hogy tartsák összetettbeli pozíciójukat, a hetedik helyen zárták a mix-váltót.

Az olaszok lettek az Európa-bajnokok, a második helyre a nagyot hajrázó fehéroroszok futottak fel, a versenyben végig második helyen álló oroszok bronzérmet szereztek.

A végeredmény: 1. Olaszország (Valerio Grasselli, Camilla Lontano) 1464 pont; 2. Fehéroroszország (Ilya Palazkov, Katsiaryna Arol) 1448 pont; 3. Oroszország (Alexander Kukarin, Donata Rimshayte) 1445 pont...7. Magyarország (Harangozó Bence, Alekszejev Tamara) 1378 pont (úszás: 335 p., vívás: 229 p., lovaglás: 223 p., kombi: 591 p.).

Szerdán, a női- és férfi váltók versenye szerepel a programban. A nőknél az Alba Öttusa SE-s Ormándi Rebeka, valamint Szávai Liliána viaskodik, a férfi stafétát a Volán Fehérvár két tehetsége, Harangozó Bence és Málits István alkotják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!