Sport

2015.06.09. 18:26

Kosárlabdás viadal Fehérváron - A szervező bizottság javában dolgozik a B-csoportos Eb sikeréért

Székesfehérvár – Július 9-től 19-ig a koronázó város a házigazdája a húsz éven aluli kosárlabdázók B-csoportos Európa-bajnokságának.

Horog László

– Utoljára 2001-ben, Debrődy István szervezésében került lebonyolításra a junior A jelű Eb egyik elődöntő csoportja. Itt volt például a török, az izraeli és francia válogatott, a játékosok közül többen komoly NBA-karriert futottak és futnak, elég csak Tony Parker nevét említenem. Azóta lassan másfél évtized telt el, s a barátimmal úgy gondoltuk, ismét nekivágunk egy kontinensviadal megszervezésének – mondja Molnár Tamás, az Eb vezető koordinátora.

Július 9-től Székesfehérvár a házigazdája a húsz éven aluliak B-csoportos Európa-bajnokságának. Fotó: a szerző

Hozzáteszi, nem kis feladatra vállalkoznak. Különösen a nyári időpont miatt, amit mindig a nemzetközi szövetség, a FIBA jelöl ki.

Két helyszínen kerülnek megrendezésre a mérkőzések, a Vodafone Sportcentrumban és a Videoton Oktatási Központban a Berényi úton, a Tóvárosi Általános Iskola tornaterme pedig edzőteremként funkcionál. A költségvetés rendben lesz, köszönhetően a honi szövetség elnökének és főtitkárának, akik teljes mellszélességgel kiállnak mellettünk. A viadalon 18 nemzet vesz részt, a kontinens második vonala. A magyar együttes célja a visszajutás a legjobbak közé, a Pór Péter által dirigált csapatban fehérvári játékos nem található. Székesfehérvár vezetése is mindenben segít, az eseménynek turisztikai jelentősége van, az összes szálloda már most megtelt. Nyilvánvaló, hogy az Eb idején komoly nyüzsgés lesz a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!