Sport

2015.04.10. 17:16

Öttusa: Az utolsó szám döntött

Az idei Világkupa-sorozat római állomásán a fehérvári Kovács Sarolta a 10. helyen végzett a nők versenyében.

Ferencz Balázs

A római viadal női döntőjében három magyar lány lépett a vívópástra péntek reggel. A Volán Fehérvár öttusázója, Kovács Sarolta közepes vívással rukkolt elő, 18 megnyert asszója a 15. helyre volt elég. Földházi Zsófia gyengébben forgatta a párbajtőrt, és az Alba Öttusa SE sportolója, Alekszejev Tamara is a mezőny második felében tanyázott ekkor.

Az úszás aztán - ahogy várni lehetett - előrerepítette a magyarokat. Kovács nyerte a medencei küzdelmeket, és ezzel már a második helyről várhatta a lovaglást. Földházi volt a második leggyorsabb az úszás alkalmával, de Alekszejev nem brillírozott. A lovaglásban annál inkább. Tamara szinte hiba nélkül ugratta lovát, és fellépett a három szám utáni összetett 14. helyére. Földházi a 6. helyen zárta a számot, Kovács Saci pedig remekelt a lovaspályán és az élről, hat másodperces előnnyel vághatott neki a lövészettel kombinált futásnak.

A kombi második fele nem sikerült jól a volános hölgynek, a lőállásban ragadt, és a 10. helyen zárta a VK-t. Földházi azonban kiválóan kombizott és felfutott a második helyre a 20. pozícióból az élre kobizó litván Laura Asadauskaite mögé. Alekszejev Tamara elfáradt a végére, a 23. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!