Sport

2015.02.18. 13:15

Marosi Kata célba vette Riót

Székesfehérvár - Amit lapunk már bő egy hónapja megírt, azt a teniszező Marosi Katalint hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be: visszatér a nemzetközi vérkeringésbe, tervek szerint az első versenye Stuttgartban lesz. Miután a londoni olimpiai részvétel kútba esett, most Riót tűzte ki célul.

Matók János

2014. január 6-án jelentette be Marosi Katalin, a Fehérváron élő női tenisz páros specialista, hogy várandós állapota, és makacs térdsérülése miatt befejezi az aktív pályafutását, ám ugyanakkor azt sem zárta ki, hogy egyszer majd visszatér, amennyiben a körülmények úgy alakulnak. A feol.hu-nak már idén január elején bejelentette szándékát a visszatérésre – erről a szabályoknak megfelelően 2014. december 10-én már tájékoztatta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséget –, s a végleges elhatározástáról tartott szerdán délelőtt sajtótájékoztatót.

– Már a terhességem alatt motoszkált bennem a gondolat: amennyiben lesz majd rá lehetőségem, esetleg újra kezdeném – mondta a roppant szimpatikus Kata. – Miután 2014. április 18-án megszületett a kisfiam, Csabika, s azt követően, hat hét múlva már a pályán voltam, a visszatérés gondolata végleg megérlelődött bennem.

Marosi Kata, az ifjú Csabika, és a férj, Cserny Csaba együtt utaznak majd el a stuttgarti tornára (Fotó: Koppán Viktor)

A szülést követően Marosi Katalin egy agárdi kislánnyal, Juhász Lillával foglalkozik azóta is minden nap, így nem véletlen, hogy fizikailag tökéletes állapotba került.

– Magam is kíváncsi vagyok, de sportolóként egyértelműen pozitívnak tartom Csabika születését a várható teljesítményemet illetően. Fizikailag kifejezetten jól érzem magamat, a családom, a férjem, Csaba, és a szüleim teljes mértékben nyugodt hátteret biztosítanak számomra.

Ami az újrakezdést illeti, Kata egykori játszótársai, a világhírű Kapros Anikó, és a három gyermekes anyuka Mandula Petra – akivel a sydney-i olimpián negyeddöntősök voltak – egyértelműen támogatják Marosi Kata visszatérését.

– Tervek szerint az április 20-án kezdődő stuttgarti fedett pályás Porsche Grand Prix viadal lesz az első, ahol elindulok. Viszont azt, hogy ki lesz a párom még nem tudom. Négy-öt lánnyal már felvettem a kapcsolatot, így elsőként az egykori páros világelső amerikai Liezel Huberrel, akivel Amerikában egyszer megnyertünk egy tornát, s aki szintén szülés után van. Viszont ő egy kicsit később térne vissza, mert volt egy sérülése, amiből még nem épült fel teljesen. De nem aggódom, mert biztos, hogy lesz, találok magamnak társat. Az sem baj, ha olyan párra találok, akivel még nem játszottam együtt, hiszen például az idei Ausztrál nyílt bajnokság döntőjében az amerikai Mattek-Sands és a cseh Safarova alkotta duó úgy nyert, hogy a verseny előtt álltak össze egymással. Kata a korábbi, a szülés miatt „védett” 45. világranglistás helyről kezdheti újra a játékot, s ez 8 versenyre, közte két Grand Slam tornára érvényes, ami azt jelenti, hogy nem kell selejtezőt játszania a párosban. Felkészülésében a fehérvári tréner, Koller Ferenc is segíti. Ami a korábban térdsérülését illeti, bírja a gyűrődést, de ha netán mégis muszáj, Stuttgart előtt a doki, Majzik Ernő kezelésbe veszi. Végül a slusszpoén: Kata végső célja a riói olimpia!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!