Sport

2015.01.13. 18:05

Téli látogatás Balatonszárszón

Balatonszárszó - Halmozottan hátrányos helyzetű, középsúlyos, értelmi fogyatékos fehérvári gyerekek tölthettek felejthetetlen napot a déli a parton. Két, korábbi, ismert labdarúgó jóvoltából.

Horog László

Egy esztendeje, január közepén kirándult először Balatonszárszóra az Arany János Általános Iskola Ezredéves Tanintézményének közel húsz tanulója. Az egynapos prog-ram annyira jól sikerült, hogy megismételték, a hetvenes, nyolcvanas évek legendás középpályása, Bódi Zoltán parthoz közeli, wellness hoteljében látta vendégül a székesfehérvári gyerekeket. Akadt közöttük, akik korábban nem járt a Balatonnál. Az ötletgazda a Videoton korábbi válogatott futballistája, Tiber László volt, aki rendszeresen tart sportos foglalkozásokat az Ezredéves iskolában.

- Két és fél évvel ezelőtt keresett meg az iskola igazgatója, heti egy, testnevelés órát vezényelek a gyerekeknek. Döntően futballozunk, de akadnak egyéb, labdás foglalkozások és játékos sorversenyek is. Szeretek köztünk lenni, ráadásul ez a világ számomra nem idegen. Nekem is volt egy beteg lányom, aki 16 évesen hunyt el. Két éve, az egyik tévéműsorban szerepeltem, látta a beszélgetést, valamint a gyerekekről készült filmet egykori játékostársam, és barátom, Bódi Zoltán anno együtt futballoztunk Kispesten, 1984-ben pedig Magyar Kupát nyertünk a Siófok színeiben , aki jelezte, szívesen lát bennünket a szállodájában.

Ezúttal 16 nebuló, valamint Tiber László mellett két gyógypedagógus, Szántó Gáborné és Czettl Andrea utazott el a gyerekekkel. A speciális szakiskolások szövéssel és agyagozással is foglalkoznak.

A tanulók az általuk készített harangot és az iskolájuk emblémájával ellátott virágkaspót adták át Bódi Zoltánnak, aki meghatottan fogadta a gyerekek ajándékait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!