Sport

2015.01.27. 11:25

Fehérvár Futsal-FTC: Rangadónak indult, nagy verés lett a vége

A futsal NB II Nyugati csoportjában, a 16. fordulóban a Fehérvár Futsal otthonában aratott magabiztos 10-5 (5-1) – es győzelmet a Fradi Futsal-Fischer Klíma együttese.

Káldor András

Minden idényben kivétel nélkül közönségcsalogató találkozó az FTC fehérvári látogatása. Nem volt ez másként idén sem, főként abban a tekintetben, hogy a vendéglátóknak (Rauf – BALOGH L. 2, Kovács N., Tóth R. Gál D. 2 Csere: Szabó N., Czinger, Sinka, Balogh T., Csizmadia, Lakatos, KÖVECSES 1. Szakmai igazgató: Dávid Zsolt) nagyon fontos lett volna a három pont begyűjtése, ha nem akarnak végérvényesen leszakadni az első hat csapattól. A Fradi, pedig, mint már évek óta, küzd az NB I-be jutásért, és ezért a hírek szerint nem kis anyagi áldozatot is vállalnak.

Kozák Tamás és Kövecses Imre harcol a labdáért (Fotó: Németh Andrea)

Hatalmas irammal kezdtek a vendégek, és már idejekorán, a 4. percben megszerezték a vezetést Pál Máté találatával. Hiába próbálta a Fehérvár, nem tudta megtalálni az orvosságot letámadásaikra, a zöld-fehérek ráadásul még sok futással, és keresztmozgással is veszélyeztettek, és bizony három perc alatt háromszor hozták teljesen kiszolgáltatott helyzetbe Rauf Tivadart.

Gál Dániel Pál Máté és Kozák Tamás gyűrűjében (Fotó: Németh Andrea)

Az első félidőre fehérvári szempontból teljes csődként tekinthetünk, bár azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a piros-kékek eddig még soha nem látott, teljesen új összetételben léptek a Köfém csarnok parkettjére. Nem kevesebb, mint öt új szerzeményt nevezett a találkozóra Dávid Zsolt szakmai igazgató, így különösképpen nem lehetett azon csodálkozni, hogy a pihenőre már lényegében eldőlt az összecsapás. – Lesznek még változások, és mostanra talán összejött egy olyan szellemű állomány, amellyel merészebb célokat is ki tudunk tűzni, és igazi csapatot tudunk építeni. – tudtuk meg Dávid Zsolttól.

Gál Dániel próbálja szerelni Horváth Richárdot  (Fotó: Németh Andrea)

Bár az újak, Szabó Norbert, Kövecses Imre, Czinger Attila, Sinka Rajmund, Lakatos Roland mindent megtettek, ennek ellenére sem csökkent a szünet után a Fehérvár hátránya, hanem pontosan az ellenkezője történt. A 28. percben már 7-1 volt, és csak ezután tértek valamelyest magukhoz, és Kövecses, valamint Gál Dániel góljaival kozmetikázva az álláson. Persze a felfokozott hangulat is hozzátartozott a rangadóhoz, teljesen ártalmatlan szituációt követően megfogyatkoztak a hazaiak, a reklamáló Kovács Norbertet a kispadról küldték zuhanyozni a játékvezetők, akiknek a kezéből a hajrára végképp kicsúszott a meccs.

Vereségével a 8. helyre esett vissza a Fehérvár, míg ellenfelük továbbra is az élbolyban tanyázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!