Sport

2014.12.22. 20:10

Évzárót tartott a Csákvári Torna Klub

Zsúfolásig megtelt a helyiek által csak „Sándor-palotának” becézett terem a csákvári Publóban, ahol a Csákvári Torna Klub sportolói egy vacsora keretein belül búcsúztak el az idei szezontól.

Matók János

Az egyik megterített asztalnál az NB I-es asztalitenisz csapatbajnokságban 2. helyen telelő „idősebb” sportolók, így a sportágban legendás Molnár János és Imecs Ernő, egy másiknál a kézilabdás kislányok, a harmadiknál Bognár György társaságában az NB II-es futballisták, s a többinél pedig a hangosan csivitelő gyerekek töltötték meg az évzárón a termet. Nem csoda, hogy Illés Szabolcs polgármester és Nagy Sándor, a CSTK elnöke – egyben az est vendéglátó házigazdája – nagy örömmel és elégedetten nézett szét a teremben. Volt is miért, hiszen Csákvár, ez a kisváros büszke lehet a sportolóira.

A fiatal futballpalánták jól érezték magukat az évzárón (Fotó: Molnár Sándor)

– Mit jelent Csákvár életében a sport, a CSTK? Mindent! Az évzárón látva sok boldog gyerek, a fiatalok, az NB I-es asztaliteniszezők, az NB II-es focisták arcát, ez sok mindent elárul – mondta Illés Szabolcs. – A város vezetésének, az előző testületnek sikerült olyan körülményeket teremteni a sportolóknak, hogy szívesen jönnek a klubba, ahol örömmel fogadjuk őket. Egy biztos, Nagy Sándornak megígértem, az eddigi önkormányzati támogatást 2015-ben is biztosítjuk, s igyekszünk olyan körülményeket biztosítani az iskolában, a sportintézményben, hogy a szakosztályok megfelelően tudjanak dolgozni. Büszkék vagyunk a sportolóinkra, ezt jelzi, hogy meccsről meccsre több a néző. Kevés kisváros mondhatja el magáról, hogy ilyen minőségi sportágakkal rendelkezik.

– Gyakorlatilag elértük a célunkat, s nagy örömmel tölt el minket, hogy ennyi fiatal sportol a településen – mondta Nagy Sándor elnök. – Országos, de megyei szinten is kiemelkedő, ami itt történik. Valahol erőn felüli teljesítmény, amit elértünk, s akkor arról még nem is beszéltünk: mi lesz akkor, ha az asztaliteniszezők felkerülnek a Szuperligába? De bármi lesz, állunk elébe. Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy a 390 fős általános iskola 300 kisdiákja sportol. A minőségi sportágak mellett van karate, természetjáró, íjász szakosztályunk, s ők versenyszerűen sportolnak. És akkor még nem is említettem az óvodásokat, akik heti rendszerességgel fociznak. De arra is büszkék lehetünk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség UEFA Fair Play-díjra terjeszt fel minket, a Stadionok a Stadionban programunk miatt. Pont a minap érkezett meg a spanyol Athlétic Bilbao által küldött emblémás szék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!