Sport

2014.12.15. 20:15

Orbán Attila a Volán meghatározó védőjévé vált

Menetel a Fehérvár AV19 az EBEL-ben. Szerencsére a kék-fehérek szekerét nem csak a légiósok húzzák, hanem a magyar jégkorongozók is. Köztük Orbán Attila is, aki vasárnap a Ljubljanának lőtt bombagólt

Bobory Balázs

A 24 esztendős bekk messze a legeredményesebb szezonját futja az EBEL-ben, amíg az előző bajnokságban 45 meccsen két gólpasszig jutott, addig a jelenlegiben 27 mérkőzés során 12 pontig (3 gól, 9 gólpassz) jutott. Vasárnap Ljubljanában a csapat második találatát szerezte.

Orbán Attila biztos pont a fehérvári csapatban, és az ellenfél kapujára is veszélyesen játszik Fotó: Molnár Artúr

Úgy tűnt, megirigyelte Mike Boivint, aki szintén kiűzte a pókot a felső sarokból. A lövés pillanatában már tudta, hogy gól lesz?

Igazából ezen abban a pillanatban nem is gondolkoztam. Bartalis Isti adta nekem a korongot a kék vonalra, és amikor felnéztem, láttam, hogy Kovács Csaba nagyon jól helyezkedik, pont takarta a kapus előtt a területet, így kapásból lőttem. Aztán Csabi a lövésbe még nagyon finoman bele is ért, így a kapusnak esélye sem volt a védésre. Igazi csapatmunka volt ez a gól.

Sokat gyakorolja a távoli lövéseket, befejezéseket?

Nem tagadom, sokat gyakorlok. Kevin Wehrsszel és Michael Boivinnal minden edzés után fent maradunk a jégen és közösen gyakoroljuk a kapáslövéseket és a kék vonalas bombákat. Nagyon sokat tanulok tőlük, mivel mindketten nagyon jól lőnek. Jó a kapcsolatunk, folyamatosan segítjük egymást. Michael jelenleg a leggólerősebb védő az egész ligában, így van mit tanulnom tőle. Néha csak elcsodálkozom rajta, hogy mennyire jól lő. Mivel mindig van hova fejlődni, így nekem is lehet még eredményesebbnek lennem. Egyszer szeretnék olyan jó lövő lenni, mint ők.

Egyre rutinosabb, mondhatjuk, hogy immár meghatározó bekkje lett a Fehérvárnak?

Egyre több játéklehetőséget kapok az edzőtől, szerencsére már előnyben és hátrányban is szerephez jutok, és mivel már az ötödik szezonomat töltöm Székesfehérváron, és több mint 200 ebel meccsen léptem jégre, így én is a rutinosabb hátvédek köze tartozom. Emellett nagyon sokat foglalkoznak velem az edzők is, sok tanácsot kapok, és szerencsére nem csak tőlük, hanem a csapattársaktól is. Ezt a sok jó tanácsot próbálom beépíteni a játékomba, idén szerencsére ez már pontokban is megmutatkozik. Persze nem csak az egyéni teljesítmény számít, mivel alapvetően csapatjátékról beszélünk. Azért megy jól nekem is a játék, mert jó a csapat, egyben vagyunk, számíthatunk egymásra és mindig megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból és a csapatból is. Magasra tettük idén a lécet csapatként is, és magamnak is, mert fejlődni csak így lehet.

Nagyon fut a csapat szekere, mire lehet képes az idei szezonban a társaság?

Egyben vagyunk csapatként, bármi lehet, az elmúlt meccseken megmutattuk, hogy bárkit bárhol képesek vagyunk legyőzni. Hosszú a szezon, jelenleg is vannak sérültjeink, ráadásul a fiatalok közül most többen a válogatottban szerepelnek. Minden meccsre keményen készülünk, betartjuk az edző utasításait. Nem szabad ugyanakkor túlzottan elbízni magunkat, minden egyes megnyert meccsért megküzdünk, és lépésenként haladunk előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!