Sport

2014.12.13. 16:01

A csúcs és annak közelsége

Jól el vagyunk látva decemberben nagy világeseményekkel. Az esztendő utolsó hónapja az ünnep jegyében telik, szerencsére a sport ünnepét is jelentik a mostani napok.

Silye Sándor

Mert: női kézilabda Európa-bajnokságot rendeznek Győr, Debrecen, Budapest helyszínnel, és a szomszédos Horvátországban is küzdenek a hölgyek a kontinens bajnoka címért. Véget értek a csoportkörök, a Németh András szövetségi kapitány által megnevezett cél (még) reális. A kapitány vágya, hogy valamennyi magyar helyszínen pályára lépjenek. Most kezdik a második szakaszt Debrecenben, és ha utazhatnak a fővárosba is, a legrosszabb esetben az 5. helyért játszhatnak a végelszámolásnál. Ami siker lesz. Ugyanis: új válogatottat épít a kapitány, néhány korábban meghatározó játékos nélkül. A lányoknak voltak megingásaik, a hajrá sem mondható az erősségüknek, hiszen így vesztettek pontot az oroszok ellen, ebben a szakaszban fordítottak és nyertek ellenük a spanyolok. Piszok nehéz 3 meccs vár rájuk, és kevés lehet a bámulatos küzdőszellemük, elszántságuk, bizony jól kell kézilabdázniuk ahhoz, hogy Budapestre érjenek. A lehetőség adott

Ma Dunaújvárosban megkezdődik az U20-as divízió I/B jégkorong világbajnokság. Válogatott ifjaink nem is oly régen Székesfehérváron nyerték meg világbajnoki csoportjukat, és jutottak a mostani sorozatba. Srácaink a világ 22 legjobb csapat között vannak, ami nagy szó.  Élmény volt látni fiaink játékát Fehérváron, nem ismertek elveszett korongot, éreztették ellenfeleikkel, hogy akkor és ott nincs keresni valójuk. Ráadásul remekül játszottak, gyorsak, fineszesek, eredményesek voltak. És ha ezek a tulajdonságok a már dicsért elszántsággal, mentális erővel párosulnak, adottak a siker alapjai. Újvárosban a jobbaknál is jobbak lesznek az ellenfeleik, nagy kaland lesz számukra az eléjük tornyosuló feladat. De a csúcs legalább már (még) látható a kézilabdázóknál és a jégkorongozóknál is !

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!