Sport

2014.06.11. 14:50

Fiatalokkal vágnak neki a versenyszezonnak Drávuczék

A siker titka, hogy mindent alárendelsz a céljaidnak! - vallja Drávucz András, a Drávucz Fitness Gym tulajdonosa és versenyzője, aki a testépítéssel kapcsolatban több tévhitet próbál eloszlatni.

Káldor András

Drávucz András a 2013-as Fitparádé versenyen

A testépítésről átlagembernek általában a koksz és a számukra groteszknek minősülő emberek, akik színpadon pózolnak barna festékkel a testükön. Még véletlenül sem a 24 órás megtervezett, grammra pontos étkezés, nem a kemény edzés, az edzésprogramok összeállítása.

Maga a testépítés, és maga a fitness összetett, és eleve szét kell választani azt a kategóriát, akik konditerembe járnak, és ész nélkül emelgetik a súlyokat, és felfújják magukat. Az igazi testépítő azonban tudatosan éli a napjait, és ez abban nyilvánul meg, hogy edzésmunkája, valamint életvitele mellett az étkezése, a vitaminbevitele hajszálpontos program szerint történik. Már az ötvenes években kialakult az USA-ban, és szép lassan sportággá növekedett, lényege, hogy esztétikailag egy színpadon bemutatják magukat a versenyzők. Székesfehérváron csapatszinten senki nem foglalkozott a sportággal, és elsőként alakult szervezett klubbá idén a Drávucz Fitness Gym, így már nemcsak az élvonalban tavaly bemutatkozó névadó tulajdonos, hanem több nagyreményű ifjú versenyző öregbíti a koronázó város sportpalettáján új színfoltként jelentkező sportágat. Drávucz András korábban részt vett már Budaörsön megrendezett Vb-n, a FitParádén és a magyar bajnokságon 5., a 2013-as Austria Kupán, pedig 3. lett. A WBPF Hungary szervezetének keretein belül több kategóriában indítottak versenyzőket, a Men s Physique-ben a 20 esztendős Berkes Ferenc, és a 18 éves Marosi Csaba, míg a Bikini Fitness (Modell) kategóriában a 24 éves Virág Nikoletta képviselte őket. Most készülnek az őszi versenyekre, és nagyobb létszámmal indulnának. Jövőre az indiai Mumbai-ban megrendezésre kerülő világbajnokság van most célkeresztben, nem titkoltan azért dolgoznak, hogy erre minél többen kvalifikáljanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!