Sport

2014.06.13. 19:25

Bajnokok Városának büszkeségei

A Bajnokok Városának legújabb büszkeségeit, Kardos Kovács Mónikát, Szabó Krisztiánt és Havasi Gergőt fogadta a városházán Cser-Palkovics András polgármester.

Matók János

Balról jobbra Cser-Palkovics András polgármester, Szabó Krisztián, Kardos Kovács Mónika és Havasi Gergő a fogadáson

Az elmúlt hetek sem maradtak székesfehérvári sportsikerek nélkül, a Bajnokok Városának hírét öregbítette három sportoló, akiket Cser-Palkovics András polgármester fogadott és köszöntött pénteken délután a városházán. Az Alba Regia SC korábban Eb-ezüstérmes karatékája, a hosszú sérülése után visszatérő Kardos Kovács Mónika Kovács Ferenc tanítványa tavasszal magyar bajnok lett, majd a Bakuban rendezett synkyokushin Európa-bajnokságon aranyérmes lett. Mónika klubtársa, Szabó Krisztián sakk nagymester e-lőször kapott meghívást a felnőtt magyar válogatottba, mellyel az igen erős Mitropa Kupa Közép-európai csapatbajnokságon az első helyen végeztek, köszönhetően Szabó teljesítményének is. A harmadik meghívott Szabó Krisztián tanítványa, a MÁV Előre SC 13 éves elsőtáblás sakkozója, a 2336 Élő-pontos Havasi Gergő, a zalakarosi nyílt magyar bajnokságon brillírozott , másodszor teljesítette a nemzetközi mesteri normát. Amennyiben a nyáron harmadszor is sikerül, minden idők legfiatalabb magyar nemzetközi mestere lesz.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!