Sport

2014.04.07. 16:00

Nemzetközi vívó eredmények

Székesfehérvár - Nagyüzem volt az elmúlt hetekben a vívópástokon, az utánpótlás korcsoportokban, a Székesfehérvári VSE részvételével.

Matók János

Az újonc korosztálynak Zágrábban rendeztek az elmúlt hetekben nemzetközi versenyt, ahol a magyar színeket Hosszú Dániel (Honvéd), Fóti Adorján (Vasas), Kurucz Balázs (PTE-PEAC), és Zarándok Levente, a Székesfehérvári VSE versenyzője képviselte. Zarándok egész napos magabiztos versenyzéssel meg sem állt a döntőig, ahol azonban 15-14-re kikapott egy hazai versenyzőtől, és így szépen csillogó ezüstérmet szerzett. Fóti a harmadik, Hosszú az ötödik helyet szerezte meg. A lányoknál Tóth Zsófia Virág indult, aki szép versenyzéssel végül a döntő 7. helyén végzett.

Ezt követően a Székesfehérvári VSE. versenyzői egy kisbusznyian útra keltek Szerbiába, hogy Zrenjaninban (Nagybecskereken) egy nemzetközi versenyen mérjék össze tudásukat a környező országok fiataljaival. A fiúkat Zarándok, Szücs Dániel, Háder Roland és Ölvedy Csanád, míg a lányokat Török Karola, Kollár Kincső, Tóth Zsófia Virág és Németh Vera képviselte. A korai kelés (óra átállítás) és a hosszú utazás nem viselte meg a fehérvári különítményt, mert kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Zarándok (háttal) és Szücs a döntőbe jutásért vív egymással  (Fotó: Mórocz Balázs)

Zarándok itt is jó formáját hozta és a döntőig jutott, ahol a szintén magyar színeket képviselő Honvédos Hosszútól kapott ki 15-13-ra. Zarándok ezzel ismét egy nemzetközi versenyen szerzett ezüstérmet hozhatott haza. Szücs a harmadik helyen végzett, akit a döntőbe jutásért éppen Zarándok vert meg, így a dobogó első három fokán magyar versenyző állhatott. A másik két fehérvárinak nem sikerült a nyolcas döntőbe verekedni magát, ők így a legjobb 16 között végeztek. A lányok sem maradtak el a fiúk teljesítményétől, Török bronzérmet szerzett, egy tussal kikapva a végső győztes szerb kislánytól. Az ezüstöt egy görög versenyző vihette haza, de jutott még érem a fehérváriaknak is, hiszen Kollár a 7. helyet, míg Tóth a 8. helyet szerezte meg egy szerb és egy görög versenyzőtől vereséget szenvedve. A gyerekek hozzáállása és akarása példa értékű volt, nagyszerűen küzdöttek az igen profin kimagasló körülmények között megrendezett viadalon. Eredményeink alapján, már most meghívást kaptunk egy Horvátországban megrendezendő nemzetközi versenyre is nyilatkozták Tóth József és Mórocz Balázs edzők, akik a gyerekeket irányították a versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!