Sport

2014.04.14. 14:10

Pénteken kezdődik Felcsúton a hetedik U17-es vetélkedés

Pénteken kezdődik Felcsúton a 7. Puskás-Suzuki Kupa nemzetközi U17-es labdarúgó torna, amelynek sajtótájékoztatóján elkészítették a csoportbeosztásokat. A végső győzelemre a Puskás Akadémia csapata is esélyesnek számít.

Matók János

A sajtótájékoztatón a többi között Simicskó István sportért felelős államtitkár, Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítványi elnöke, Jakab János felügyelőbizottsági elnök, Kovács Ferenc, a Videoton FC tiszteletbeli elnöke, az akadémia szakmai tanácsadó testületének a tagja, Hisashi Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, és nem utolsósorban Jesper Olsen, a 43-szoros dán válogatott, a Manchester United egykori kiváló futballistája, az ausztrál Melbourne Football Institute szakmai vezetője vett részt.

Köszöntőjében Takeuchi elmondta, hogy amikor létrehozták a tornát, az a cél vezérelte őket, hogy lehetőséget és teret adjanak a fiataloknak. Külön örömmel üdvözölte a Marijan Vlak (ki nem ismerné a Vidi egykori vezetőedzőjét) által dirigált horváth Dinamó Zágrábot, s annak is örült, hogy a torna húsvét hétfői döntőjére a vadonatúj Pancho Arénában kerül sor.

A tájékoztatón elkészítették a csoportbeosztásokat is, amelynek alapvető lényege, hogy a mindenkori győztes és a házigazda, valamint a két magyar csapat nem kerülhet azonos csoportba. Ennek megfelelően, az A csoportban: Puskás Akadémia, Panathinaikos (görög), Dinamó Zágráb (horváth), a B-ben a Real Madrid (spanyol), a Budapesti Honvéd és a Melbourne FI szerepel.

A program, április 18. péntek, 12 óra: Puskás Akadémia–Panathinaikos, 14,15: Real Madrid–Budapesti Honvéd. Április 19. szombat, 12 óra: Real Madrid–Melbourne FI, 14.15: Puskás Akadémia–Dinamó Zágráb. Április 20. vasárnap, 14 óra: Panathinaikos–Dinamó Zágráb, 16,15: Budapesti Honvéd–Melbourne FI. Április 21. hétfő, helyosztók, 11 óra: az 5. helyért, 13,15: bronzmérkőzés, 18 óra: a Pancho Aréna ünnepélyes megnyitója, 19 óra: a torna döntője. Amelyen – a teljesség igénye nélkül – a lelátón foglal majd helyet Orbán Viktor, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Davor Suker, Lothar Matthäus, Ángel Maria Villar, Amancio Amaro, Paulo Sousa és mások.

A stadionavatót megelőzően, az akadémia központi kollégiuma előtt leleplezik Puskás Ferenc egész alakos szobrát, Domonkos Béla alkotását.

Ami a hazai esélyeket illeti, a 44-szeres magyar válogatott Vincze „Pilu” István csapata lényegében már magyar bajnoknak tekinthető, hiszen 19(!) pont az előnye a Honvéd előtt. Vincze maga is kíváncsian várja, hogy a tanítványok mire lesznek majd képesek az erős külföldi riválisok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!