Sport

2014.04.23. 11:29

Egy híján húsz - Hintók versenye Sárbogárdon

Mi hozzuk a tavaszt! – állítja Gosztola József, a Sárbogárdi Lovas Egyesület elnöke. Szombaton az Ifjúsági parkban rendezik meg a hagyományos Hintók versenyét, a sorban immár a tizenkilencediket.

V. Varga József

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 2. fordulóját április 26-án, szombaton 9 órától a mezőföldi városban rendezik meg, a viadalnak és a színes kísérőprogramoknak az Ifjúsági park ad otthont.

A hintók kilenc megyéből érkeznek, a rendezők országos és területi bajnokokat is várnak a nemes megmérettetésre: a többiek között a jakabszállási Besze Károlyt, a gencsapáti Geröly Tibort, a barcsi Hartmann Zsoltot, a seregélyesi Ihász Bélát, a beremendi Kalamár Lászlót, a lukácsházi Lebics Istvánt, a marcali Magyar Zoltánt, a tolna-mözsi Nagy Pétert, a dadi Szabó Rolandot, a balatonalmádi Szentesi Vajkot, a fülöpházi Viszus Szabolcsot. Az egyik legnagyobb létszámú Fejér megyei csapat – a bogárdi – legalább nyolc hajtóval képviselteti magát a viadalon.

Amint Gosztola Gábortól, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának vezetőjétől megtudtuk: a hivatalos futamokon túl a közönségprogramban négyesfogat-bemutató és pónilovaglás is szerepel, a komáromi illetőségű Hamza Viktória pedig lovas showműsorral, szabadidomítással lép a nagyérdemű elé. Nem hiányoznak majd a kínálatból a hagyományos magyar ízek sem: a kiváló kürtős kalács, a forró lángos, a remek bográcsos ételek.

A pontszerző akadályhajtás első fordulója 10, a második 13 órakor kezdődik, a gyors és látványos vadászhajtás mezőnye fél ötkor startol el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!