Sport

2014.03.10. 15:55

Élménybeszámoló a Bamakóról

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Járási Hivatal Címertermében tartott élménybeszámolót az idei Bamakó-raliról Csukás Tamás, aki egyúttal a diósförgepatonyi Avia Team nevében köszönetet mondott az adományokért.

Matók János

A felvidéki Diósförgepatonyból indult el az idei Bamakó-ralira az az 5 fős csapat, amelyhez a fehérvári Csukás Tamás is csatlakozott. Január 24-én keltek útra Budapestről a 37 éves Aviával a gépjármű az utolsó 10 évben zöldség árudaként szolgált , s menet közben megálltak Fehérváron. Ahol Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője, Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Östör Annamária önkormányzati képviselő, tanácsnok, valamint Tóth Csaba alezredes, a 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka átadták az intézmények, az ott dolgozók adományait zömmel ruhaneműket és tartós élelmiszekereket , hogy juttassák el a szegény afrikai gyerekeknek.

Csukás hétfőn tartott az érintetteknek élménybeszámolót, s egyúttal megköszönte az adományokat. Mint elmondta, nem volt könnyű az összesen 8412 kilométeres út (a cél Gambia fővárosa volt), hiszen az Avia jó, ha 60 kilométeres sebességgel haladt. Az adományokat végül Szenegálban, Kolobane településen adták át egy olyan iskolában, ahol nincs áram, vécé, és tisztálkodási lehetőség. Ahogy mondta, azt a boldogságot mindenkinek látnia kell, amit a gyerekek és a felnőttek éreztek. Menet közben a csapat egyik tagját, Csonga Sándort baleset érte az óceánban, részleges térdszalag-szakadást szenvedett Mauritániában, s begipszelt lábbal folytatta az utat. Gambiában aztán legnagyobb meglepetésükre egy magyar éttermet találtak, amelyet 14 éve egy várpalotai férfi és felesége működtet. A kínálatot bővítendő, Csukásék magyar italokkal lepték meg őket. A csapat Dakarból repülőgéppel tért haza, az Avia Gambiában egy svéd vevőre talált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!