Sport

2014.02.07. 19:10

Fehérvár KC: félig tele van a pohár

Székesfehérvár - Szombaton 16 órakor az EHF Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján Vácott lép pályára a Fehérvár KC együttese. A gárda háromgólos előnyt harcolt ki az első mérkőzésen, abban bíznak, hogy ez elég lehet a továbbjutáshoz. Nem lesz könnyű dolguk

Siti Eszternek minden rutinjára szükség lesz Vácon

Lehet azon vitatkozni, hogy a múlt szombaton megszerzett háromgólos előny elegendő lesz-e a Fehérvár KC csapata számára, az Ipress-Vác NKSE elleni visszavágón, vagy sem. Igazából öt-hat gólos különbségnél valamelyest nyugodtabban várhatnák a mérkőzést a fehérváriak, akik péntek délutántól Csákváron, a világ zajától elzárva hangoltak erre a hatvan percre is. Az első találkozó első negyedórájában nagyszerű játékkal rukkoltak ki, állva hagyták ellenfelüket, és csupán Konkoly Csaba vezetőedző rutinjának köszönhették a vendégek, hogy már nem dőlt el az első félidőben a továbbjutás kérdése.

Az viszont az FKC számára intő jel, hogy hagyták a félig leterített vadat feltámadni a meccs későbbi szakaszában. Ezekre a holtpontokra kell figyelni Vácott, és nem véletlenül hívta fel a figyelmet Pal Oldrup Jensen, a Fehérvár mestere sem a következőkre.

- A párharc félidejénél tartunk csak, melynek megnyerésére minden lehetőségünk meg is van. A helyzetet úgy jellemezném, hogy a pohár még csak félig van tele.

Csatlakozott a szakember gondolataihoz Kiss Éva is, aki 53 százalékos hatékonysággal védett, többek között az ő teljesítménye is meghatározta azt, hogy előnyösebb pozícióban vághatnak neki a szombati összecsapásnak.

- Mindenképpen jó lett volna több góllal nyernünk, kicsit könnyebb lehetett volna a visszavágó. A Vác nem adta fel, küzdöttek végig, és kihasználták a mi hullámvölgyeinket a második félidőben. Úgy kell nekimennünk a mérkőzésnek, mintha nulla-nulláról indulna, javítanunk kell a hibáinkon, illetve át kell mentenünk a jó védekezésünket. Akadtak hibák bőven, főleg a szünet után. Felhígult az addig kitűnően összerakott, s már többször említett védekezés, és bizony a lerohanások sem sikerültek úgy, mint az első játékrészben. Ráadásul közel negyedórán keresztül a kék-feketék kedve szerint alakult a játék, így nem volt véletlen, hogy a végére szorosabb eredmény született.

A váciaknak nem sikerült a főpróba, mivel ők szerdán a DVSC ellen bajnokit játszottak, és hazai környezetben csupán döntetlenre futotta erejükből (28-28). Így aztán Konkoly Csabának sincs egyszerű dolga: Csak abban bízhatunk, hogy szombatig csapatszinten ebből fel tudunk állni - mondta a tréner.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik