Sport

2014.02.16. 18:50

Az NB III-as kisvidi meglepte a Dunaújvárost

Felkészülési labdarúgó mérkőzésen a Videoton FC II a Dunaújváros PASE csapatát fogadta. A fiatalok már a 14. percben 2-0-ra vezettek, de végül győzött a rutin, a DPASE egy góllal nyert a kisvidi ellen.

Matók János

Videoton FC II - Dunaújváros PASE 2-3 (2-1)

Videoton FC II: Gábor Alex, Kiprich, Jankovics (Elek), Barcsay Varga, Farkas, Ács, Molnár Havasi (Paudits), Baracskai (Géresi). Vezetőedző: Vítor Campelos.

Dunaújváros PASE: Milinte Villám, Burucz, Farkas, Csehi Sárközi, Ato, Petneházi, Thiago Godslove,láUrbin. Csere: Beleuc, Galambos, Jakab, Kocsis, Urbán, Perovics, Bartus, Szauter. Sportigazgató: Dobos Barna.

A szeles, de napsütéses időben közel 100 néző volt kíváncsi az NB III-as kisvidi, és az NB II-es bajnokságban 2. helyezett, az élvonalba igyekvő Dunaújváros PASE összecsapására. A vendégek lendületesen kezdtek, de legnagyobb meglepetésükre a piros-kék fiatalok a 14. percben már 2-0-ra vezettek. Történt, hogy a 12. percben Alex Rajmund játszotta tisztára magát a dunaújvárosi 16-oson belül, majd 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0. Két perccel később Ács adott pazar labdát Molnárnak, aki elfektette Milintét, majd az üres kapuba lőtt, 2-0.

A fiatalok szemmel láthatóan élvezték a játékot, s felvették a harcot a rutinosabb vendégekkel. Akik a 27. percben veszélyeztettek először, de janovics menteni tudott. A 33. percben tovább ismét hazai gólhelyzet alakult ki: Ács és Molnár remekül kényszerítőztek, végül Ács lőtt kapura 10 méterről, a gólba tartó labda a kaputól 1 méterre megpattant Baracskain, így végül kapufa lett a támadás vége. A 35. és 37. percben is egyaránt nagy bravúrt mutatott be a kapuban Gábor Péter, a 42. percben viszont már tehetetlen volt, egy szögletvariáció után Csehi passzát követően Sárközi szépített, 2-1. A 44. percben Ács passzolt Havasinak, aki 18 méterről nagy kapufát lőtt.

Szünet után már a 48. percben kiegyenlített a Dunaújváros: Kiprich és Gábor nem értette meg egymást Ato beadásánál, így Urbinnak könnyű volt a dolga, 2-2. Ekkor már nagy volt a nyomás a kisvidin, Gábor ismét bemutatott pár bravúros védést, de a 63. percben Godslove beállította a végeredményt, 15 méterről a hosszú alsóba vágta a labdát, 2-3.

- Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Megmutattuk, mennyire szervezettek vagyunk. Többet birtokoltuk a labdát, és nagyszerű helyzeteket alakítottunk ki az ellenfél kapuja előtt, melyből két szép gólt is lőttünk. A második félidőben visszaesett a teljesítményünk, nem játszottunk olyan jól, mint az első 45 percben. Ezen kell változtatnunk, hogy 90 percen keresztül kell jól, koncentráltan futballozni. A gólok, amiket kaptunk, rajzfilmbe illőek voltak, nem szabad ilyen találatokat odaajándékoznunk az ellenfélnek. Összességében az első félidei teljesítménnyel maradéktalanul elégedett vagyok, a második félidő hibáiból viszont tanulnunk kell - nyilatkozta a vidi.hu-nak a meccs után Vítor Campelos.

A DPASE február 28-án rangadóval folytatja a bajnokságot, a tabellán első helyezett Nyíregyháza látogat a Duna-parti csapathoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik