Sport

2013.06.18. 17:04

Értékelő - Ismét sikeresek voltak a fehérvári látványsportklubok

Székesfehérvár - Egy felnőtt bajnoki arany-, egy ezüstérem, egy 5. hely, két felnőtt Magyar Kupa győzelem, valamint hokis EBEL U20-as, junior, ifjúsági, és kölyök magyar bajnoki cím a mérleg.

Matók János

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András meghívására sajtótájékoztatón  értékelték a látványsportágakat képviselő klubok vezetői - Dávid Kornél, Alba Regia SC elnök, Halm Rolland, Alba Fehérvár szakosztály-igazgató (mindkettő kosárlabda), Balogh Attila, Videoton FC ügyvezető (labdarúgás), Ocskay Gábor, Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgató (jégkorong), Balássi Imre, Köfém SC elnök, (női kézilabda)  a mögöttük álló szezont.

- Az eredmények azt mutatják, joggal mondhatjuk, hogy a város sportklubjai idén is remek teljesítményt nyújtottak, sok örömöt szereztek a hétről-hétre kilátogató  több ezer szurkolónak. Az önkormányzat az éves költségvetésében biztosítja a magas színvonalon működő helyi sportegyesületek támogatását, egy egységben kezelve az élsportot, az utánpótlás-nevelés támogatását, a tömegsport lehetőségének a biztosítását, illetve a sportlétesítmények fenntartását - mondta bevezetőjében Cser-Palkovics András.

A sajtótájékoztató résztvevői, balról: Balássi Imre, Halm Rolland, Dávid Kornél, Cser-Palkovics András, Balogh Attila és Ocskay Gábor (Fotó: Lovász Lilla)

Aki arról is szólt, hogy a fenti területekre a város 905, 7 millió forintot fordít, s ebből a kiemelt egyesületek az élsportra és az utánpótlás-nevelésre összesen 303 millió forint támogatást kapnak. Az egyéb utánpótlás- és diáksporttal foglalkozó egyesületek 90, 3 milliós támogatásban részesülnek, az összeg tartalmazza az országosan egyedülálló nyitott tornatermek akció finanszírozását is. A város jelentős forrásokat biztosít a sport- és szabadidős létesítmények fenntartására, összesen 511, 9 millió forint összegben.

- Fontos kiemelni a látvány-csapatsportágak támogatását segítő, úgynevezett TAO-pályázatokat, amelyekben szintén sikeresek a klubjaink. Csak az utánpótlás fejlesztésre 550 millió, a felnőtt csapatokra mintegy 100 millió forint érkezett a klubokhoz az elmúlt szezonban  -tájékoztatott a polgármester.

A TAO-forrásokat a klubok a várossal közösen igyekeznek minél jobban kihasználni, így kezdődhetett el a Gáz utcai sportcsarnok közel 900 milliós felújítása; sok fejlesztés valósult meg a Sóstói Stadion területén, s pályázatot adtak be egy jégkorong C pálya építésére, négy tornaterem felújítására, valamint egy dupla pályás kézilabda edzőcsarnokra.

- Az országban párját ritkítja az a támogatás, amelyet a város nyújt a kluboknak, így nekünk, a kosárlabdázóknak is. De meg is háláltuk a két aranyéremmel. Pedig közel sem voltak olyan lehetőségeink, mint a Szolnoknak. Szeretnénk az élen maradni, ehhez továbbra is szükségünk van a város támogatására, de azon vagyunk, hogy mi is hozzá tegyük a tőlünk telhető anyagiakat - mondta Dávid Kornél.

A többi klubvezető, Halm Rolland, Ocskay Gábor, Balogh Attila és Balássi Imre is köszönetet mondott a város támogatásáért. A többi között Ocskay elmondta, hogy miután több idősebb hokis visszavonul, ősztől az akadémiáról kikerülő ifjak alkotják majd az EBEL legfiatalabb csapatát, s 2-3 éven belül ők lesznek majd a magyar hoki zászlóshajója. Szintén a fiatal játékosokra épít az Fehérvár KC női kézilabdacsapata, amely a saját utánpótlásából táplálkozik. És ami lényeges: a kosarasok, a hokisok, a futballisták és a kézilabdások is egyaránt megmérettetik magukat a nemzetközi porondon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!