Sport

2013.05.22. 19:50

Önfeledt velenceiek győzelme az amatőr labdarúgó kupában

A Velence nyerte a korábbi Szabadföld-, majd Sport M-kupát, miután Kovács Norbert 93. percben szerzett góljával 1-0-ra verte a Martonvásárt szerdán, a budapesti Bozsik Stadionban.

Bobory Balázs

Emitt egy velencei drukker a Fejér megyei el Classicóra készített sálat vásárolta, amott  néhány fiatal üvöltötte a levegőbe: "Hajrá Martonvásár!"

Mindez Kispesten, a Bozsik Stadion mellett történt szerda délután, az Amatőr Kupa belterjes fináléja előtt.

Kellemes nap volt, próbáltunk ráhangolódni a döntőre - mondta Kápolnai Csaba, a Martonvásár elnöke, már a tribün mellett.

- Kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba - ezt már Görgicze Zoltán, a velencei szakosztály egyik alappillére  mormolta maga elé, utalva az öt évvel ezelőtti, Cigánd elleni fináléra, amikor az utolsó pillanatban csúszott ki a trófea a tópartiak kezei közül.

Most viszont az utolsó pillanatban kaparintották meg...

A mérkőzés 93. percében, 0-0-ás állásnál talán már mindenki a tizenegyesrúgásokra készült, amikor egy jobb oldalról érkező beadást Kovács Norbert fejelt kapura, Guth Bálint még hatalmas bravúrral védett, ám a támadó saját kipattanóját a léc alá vágta.

Ünneplő velenceiek (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Egy pillanat alatt a pályán volt az összes velencei játékos, plusz a szakmai stáb, néhány martoni futballista pedig már a gyepet ütötte. Volt ugyan még egy perc, de érezni lehetett, ez eldőlt: a Velence a Szár és a DPASE után harmadik Fejér megyei együttesként szerezte meg a trófeát.

Mégpedig egy nem túl látványos, de mindenképpen küzdelmes összecsapáson. Az már az első percekben látszott, hogy nagyon ismeri egymást a két alakulat, a kulcsjátékosokat az ellenfél szinte tökéletesen hatástalanította, így aztán többek között a Velencében Kovács Norbert, a másik oldalon Magyar Balázs is gyengébben muzsikált a vártnál, ez kihatott az általuk dirigált együtteseik  produkciójára is.

Az első 45 percben azért Kovács egyszer fejjel villant, ám bólintását az egyik martoni védő a gólvonalról vágta ki, a pihenő előtt a másik oldalon Bozsó állt szembe a kapussal, ám rálépett a labdára, Ódor Ákos pedig szerelni tudott.

A második félidőben egyre nagyobb fölénybe került a Velence, de csak Gál Szabolcs jutott majdnem gólig, Guth hatalmas bravúrral védett. A hajrában  két martoni futballistának görcsölt be a lába, ám Patkós Csaba csak Magyart tudta lecserélni, mivel már kétszer változtatott - ugyancsak sérülés miatt. Talán a fáradtság is okozta a 93. percben a Martonvásár figyelmetlenségét.

Az ünneplésről pedig már esett szó, hosszúnak ígérkezik a velencei éjszaka...

Velence-Martonvásár 1-0 (0-0)

Bozsik Stadion, 400 néző. Vezette: Varga L. (Kelemen, ifj. Varga G.)

Velence: Puhnyák - Totsche, Ódor, Berczi, Kovács K. - Katona, Tóth A., Csanádi J., Boda - Kovács N., Pál. Edző: Pavlik József.

Martonvásár: Guth - Provoda, Tóth Sz., Kanyó, Udvaros - Elek, Magyar, Hermann - Bozsó, Bajor, Schäffer. Edző: Patkós Csaba.

Csere: Pál helyett Gál Sz. (a szünetben), Katona h. Kadlecsik (56.), Tóth A. h. Szarka (80.), illetve Tóth Sz. h. Pintér T. (10.), Bajor h. Kővári (60.), Magyar h. Csanádi Zs. (80.)

Sárga lap: Boda, Katona, ill. Elek.

Jók: Ódor, Csanádi J., illetve Guth, Elek, Provoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!