Sport

2013.01.03. 15:05

Jégkorong U20: utcahosszal vezet az AV19

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár jégkorong-csapatának az U20 legénysége kiegyensúlyozottan szerepelt az első ízben kiírt EBYSL-ben.

Silye Sándor

Az EBYSL az utánpótlás részére megrendezett nemzetközi verseny, a felnőtt EBEL mintájára viaskodik a jövő.  A 14 csapatot két hetes csoportra osztották, az együttesek küzdenek egymás ellen a csoportban, meg azon kívül, de a csoporton belül kialakult végeredmény  a lényeges.

Az alapszakasz után csoportonként az első hat játszik tovább a középszakaszban, majd a csoport elsői játszanak a másik csoport másodikjaival, a győztesek az arany, a vesztesek a bronzéremért küzdenek. A fehérváriak nagy fölénnyel vezetik az összetett ranglistát, a csoportét még nagyobbal, 21-el a második Znojmo előtt.  A Sapa jr. a legtöbb pontot szerezte, a legtöbb gólt lőtte, a legkevesebbet kapta. A legjobbak az emberhátrányos helyzetek kivédekezésében (86,18 százalék), míg az emberelőnyök 27,74 százalékát használták ki, s ezzel az egész mezőny 2-3. helyén állnak.

 

Tóth Gergő,  a csapat egyik legjobbja (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

A kanadai ponttáblázaton Tóth Gergő a negyedik (43), a plusz-mínusz mutatóban  (27), de a góllövőlistán is ezt a helyet foglalja el 21 találattal. Az asszisztot adók listáján Vincze Péter az ötödik (25 gólpassz), a kapusok mezőnyében Rajna Miklós a legjobb a ligában, a lövések 95,8 százalékát hatástalanította.

Januárban még az alapszakasz meccsei várnak az ifjakra, az első sorozat  február harmadikán ér véget. Ezt követi a középső kör, ahol minden együttes a felnőtt és az ifjabb korosztályokból  összeszedi az ide beférő legjobb játékosait, így tehát igen   nehéz meccsek lesznek ezek. Ennek ellenére a Sapa legényei alighanem elődöntősök lesznek...!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!