Sport

2013.01.19. 15:34

Egy meccs, a helyezés három esélyével

Székesfehérvár - A vasárnapi fordulóval véget ér az EBEL 2012/2013-as szezonjának az alapszakasza.

Silye Sándor

Hogy aztán kedden elkezdődjön a középső kör fent (1-6. helyezettek) és lent (7-12. helyen végzettek). A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozóinak sokáig minden esélye megvolt arra, hogy a felsőházban vívja meg a  10 forduló meccseit, annak görcse nélkül, hogy sikerül vagy sem a rájátszásban is a jégre lépnie.

Mert akik fent meccselnek azoknak csak az lesz a kérdés, hogy ki lesz az első ellenfelük a páros csaták során, míg a lenti hatok közül csak ketten vehetnek részt a végjátékban, négy csapat számára pedig befejeződik a szezon.


Ami a fehérváriakat illeti, még végezhetnek a 8. helyen - jelenleg ott is állnak holtversenyben a Red Bull Salzburggal, és 2 ponttal megelőzve az Olimpija Ljubljanát -, de lehetnek rossz esetben akár a tizedikek is. A 7. hely biztos, hogy a cseh Znojmóé, így ők kapják a 4 bónusz pontot, s kezdik a „leggazdagabban” a következő sorozatot. A nyolcadik 3, a kilencedik 2, a tizedik 1 pontot kap, így nem mindegy, hogy a fehérváriak melyik helyen zárják az alapszakaszt. Ami a három riválist illeti, a Salzburg a listavezető Vienna Capitals legénységét látja vendégül.

A bécsiek számára legfeljebb csak a presztízs lehet a tét, hiszen az eredménytől függetlenül megnyerték ezt a kört, így aligha strapálják magukat. Tehát várhatóan a Salzburg lesz a nyolcadik. A Ljubljana Grazba utazik, akiknek fontos a győzelem, mert lehetnek harmadikok, de hatodikak is, és a bónusz pontok miatt ez felül sem mindegy. Ami azt jelenti, hogy grazi siker esetén az Olimpija már nem előzheti meg a Sapát. Ez pedig az AV19 8., vagy 9. helyének a valószínűségével jár együtt. Tehát a feladat adott: olyan eredményt kell produkálni vasárnap, 17.45-től Klagenfurtban, mint a Salzburg és akkor az egymás elleni eredmények alapján a Sapa 3 ponttal kezdheti a kedden kezdődő középső kört.


A Klagenfurt otthonában még soha nem nyert a Sapa Fehérvár AV19. Nagyon jó lenne ezt ma elkezdeni. Csakhogy a KAC számára sem mindegy mi lesz az eredmény, hiszen jelenleg a 6. helyen állnak egy pont hátránnyal a harmadik mögött. Márpedig nekik sem mindegy, hány ponttal kezdik az újabb sorozatot A papírforma azt sejteti, hogy a Salzburg lesz a nyolcadik, a Sapa a kilencedik, a Ljubljana a tizedik, és kedden az Olimpija jön majd Fehérvárra. Ezek az esélyek, és mint tudjuk időnként ezek szoktak borulni. De jó lenne, ha végre a fehérváriakat is megsimogatná Fortuna. A fehérváriaknál vasárnap játszani fog az új szerzemény, a szlovák Novak.  A héten elküldött Ladányi, és a távozott Johansson helyett egy ember jött, de jó lenne, ha igaz lenne ama „zuhanyhír”, hogy talán érkezhet egy cseh csatár is.


A Sapa Fehérvár U20-es legényei az EBYSL alapszakaszában vasárnap az Olimpija Ljubljana otthonában mérkőzik. A fehérvári fiatalok a héten a Medvescsak Zagrebet 2-1-re verték Fejér székhelyén. A két csoport összesített tabelláját a Sapa vezeti 83 ponttal (34 mérkőzés) a másik csoport éllovasai, a Jesenice 67 (31 meccs) és a Ljubljana 66 (32 meccs) előtt. Tehát Tóth Gergőék számára főleg az összesített lista győzelme a tét, mert a csoportjukban már nem érheti őket vész, hiszen a második Znojmo előtt 19 pont az előnyük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!