Sport

2012.11.22. 20:14

A Videoton mindent megtett, de a Genk elvitte a pontokat Sóstóról

Székesfehérvár - Nem sikerült a bravúr, hiába játszott többnyire mezőnyfölényben a Videoton labdarúgócsapata a Genk ellen az Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában, a vendégek 1-0-ra nyertek.

Bobory Balázs

Ilyen a kapussors...

A fehérváriak hálóőre, Mladen Bozsovics az Európa Liga idei sorozatában talán először hibázott, ez viszont végzetesnek bizonyult, a genki Elyaniv Barda a hálóba fejelt a szögletnél "félúton" lévő kapus mellett, így pedig nyert a Genk a Sóstói Stadionban.

Igen, kegyetlen a kapussors, mert a cerberusok hibáját csak a legritkább esetben tudják kijavítani a társak, a tévedés pedig általában kapott góllal jár...

 

Fotó: Lovász Lilla

Szegény Bozsovics nagyon szurkolhatott a társaknak elöl, miután a 20. percben hátrányba kerültek a piros-kékek, ám hiába dolgozott ki jónéhány helyzetet a fehérvári csapat, nem sikerült értékesíteni egyet sem.

Pedig az első perctől kezdve bátran futballozott a Videoton, a mérkőzés során a mezőnyben is többet volt a labda a házigazdáknál, de a már emlegetett 20. percben bekapott szerencsétlen gól nehéz helyzetbe sodorta Paulo Sousa együttesét. Sebezhetőnek tűnt a Genk, erről több lehetőség árulkodott, a legnagyobbat Sándor György hagyta ki, aki Nikolics centerezését rúgta 7 méterről ajtó-ablak helyzetben fölé.

 

Fotó: Lovász Lilla

A második félidőben beállt Kovács István, aki még egy lökést tudott adni a támadójátéknak, azonban a távoli és a közelebbi lövések is célt tévesztettek, az utolsó passzok nem mindig sikerültek, így hiábavaló volt a mezőnyfölény. A Genk az idővel is játszott, Buffel például egy-egy fault után úgy üvöltött fájdalmában, mint a sakál, persze a következő pillanatban sprintereket meghazudtolva loholt a labda után.

 

 

 

 

 

 

Kihúzták a belgák, pedig nem futballoztak jól, a sikerrel megnyerték a csoportot. A Bázel 3-0-ra verte a Sportingot, így a Vidinek mindenképpen nyernie kell Lisszabonban a továbbjutáshoz.

A csoport állása: 1. Genk 11 pont, 2. Bázel 8, 3. Videoton 6, 4. Sporting 2.

Videoton FC-Genk 0-1 (0-1)

Székesfehérvár, 10000 néző. Vezette: Liany (Krasikow, Biton, Masiah, Reinshreiber).

Videoton: Bozsovics 5 - Brachi 6, Kaká 6, Vinícius 6, Szolnoki 6 - Renato Neto 6, Mitrovics 5 - Oliveira 5, Sándor 5, Gyurcsó 6 -Nikolics N. 6. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Genk: Van Hout 6 - Fernández 6, Ngongca 6, Nadson 6, Tshimanga 5 - Hyland 5, Gorius 5 - Buffel 6, Barda 6, Joseph-Monrose 6 - Vossen 6. Vezetőedző: Mario Been.

Csere: Oliveira helyett Kovács I. 6 (a szünetben), Sándor helyett Torghelle (76.), Kaká helyett Walter Lee (82.), illetve Barda helyett Plet (71.), Joseph-Monrose helyett Masika (76.)

Sárga lap: Kaká, Torghelle, illetve Barda, Hyland.

Az 5. forduló eredményei, az állás

A Videotont is felvonultató G csoport ötödik, csütörtöki fordulójának eredményei a labdarúgó Európa Ligában:

A csoport állása:

1. Genk               5   3   2   -   9-4  11 pont - továbbjutott

2. Basel              5   2   2   1   7-4   8

3. Videoton FC        5   2   -   3   5-6   6

4. Sporting Lisboa    5   -   2   3   2-9   2

Korábbi eredmények:


1. forduló (szeptember 20.):

Genk-Videoton FC 3-0 (1-0)

Sporting Lisboa-Basel 0-0


2. forduló (október 4.):

Videoton FC-Sporting Lisboa 3-0 (3-0)

Basel-Genk 2-2 (0-2)


3. forduló (október 25.):

Videoton FC-Basel 2-1 (2-0)

Genk-Sporting Lisboa 2-1 (1-1)


4. forduló (november 8.):

Basel-Videoton FC 1-0 (0-0)

Sporting Lisboa-Genk 1-1 (0-0)

A csoport további programja:


6., utolsó forduló (december 6.):

Sporting Lisboa-Videoton FC 21.05

Genk-Basel 21.05


A csoport első és második helyezettje jut a legjobb 32 közé.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!