Sport

2012.06.23. 18:15

Sugár Tímea elégedett az Alcoa FKC kapusaival

Székesfehérvár - Csakúgy, mint az egész csapat, a kapusok is remek formába lendültek a mögöttünk álló bajnokság második felében. A fehérváriak volt válogatott hálóőre, Sugár Tímea értékelte tanítványai teljesítményét.

Bobory Balázs

Szikora Melinda egyértelműen a csapat kulcsjátékosa, tavaszszal nemegyszer őrületbe kergette az ellenfeleket.

– Meli egyértelműen bebizonyította, hogy fejlődése egy irányba mutat: felfelé – kezdte Sugár Tímea. – Az eddigi négyéves munkával, amit itt, Székesfehérváron végzett, nagyon jó úton halad. A második félévben jött ez ki igazán, amikor olyan meghatározó játékossá vált, akinek a teljesítménye befolyásolni tudta a csapat eredményességét. Úgy gondolom, a következő bajnoki évben, ha megfelelő alázattal és nagyon sok munkával dolgozik továbbra is, stabilizálni tudja teljesítményét, sőt, hozzá is tud tenni, akkor a válogatottság nem csak álom lesz számára, hanem meg is valósíthatja azt.

Trimmel Brigitta számított második számú hálóőrnek, azonban egy sérülés megnehezítette a szezonját.

– Brigi ezt a bajnoki évet nagyon jól kezdte, majd decemberben volt egy sérülése, amiből roppant nehezen tudott kilábalni – így Sugár Tímea. – Egyértelműen megállapítható, hogy mozdulatelsajátításban sokat lépett előre, mindent megtanult a kapusság technikai részéből. Mostantól jön az a fontos lépcsőfok, hogy mindezt kivitelezni is tudja bent a kapuban. Szintén nagyon fontos, hogy ebben az évben a személyisége megerősödött, és ez kihatással van a védésére is, plusz motivációt, plusz erőt tud ebből meríteni. Angliában, az utolsó, teher nélkül védett meccsen meg is mutatta, hogy hol tart, mit is tud már. Ez az a teljesítmény, amit várok tőle. A következő év nagy feladata az lesz számára, hogy ezt a székesfehérvári közönségnek is rendszeresen meg tudja mutatni tétmérkőzéseken.

Cziráky Fanni volt a harmadik számú kapus, minden tőle telhetőt megtett, továbbtanulás miatt a következő idényt már nem Fehérváron kezdi.

– Fanni harmadik számú kapusként dolgozta végig ezt az idényt, és számára egy óriási váltás után érkezett ide a felnőttbe, hiszen ez volt az első profi éve, amikor az életét teljes mértékben a kézilabda tette ki. Ugyanazzal a vehemenciával ugrott neki ennek a munkának, ahogy megszokhattuk tőle az előző években az utánpótlásban. Hogy nem tudott igazán sokat játszani, az amiatt volt, hogy a másik kapusok nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Az én meglátásom szerint Fanni élete nagy élményét élhette át így is ebben a közegben, miközben az álmát váltotta valóra. Ne felejtsük el, ő itt, Székesfehérváron kezdte el a kézilabdát, itt nőtt fel, itt tanulta meg, mi a kézilabda, mi a kapusság, itt vált profivá. Most ez a klub adja meg neki azt a lehetőséget, hogy „továbbrepüljön”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!