Sport

2012.05.21. 17:11

Német bajnokság után vb-futam lesz

Dunaújváros - Tábori Áron motorcsónakos a legfrissebb társai közül, hiszen ő már túl van a versenyév második viadalán is. A német bajnokságon szelte a habokat.

Dunaújvárosi Hírlap

Brodenbach városkában a Mosel folyón rendezték meg a németek a nemzeti bajnokságukat, amelyen a dunaújvárosi motorcsónakos a Forma 4S kategóriában (környezetbarát motorral) indult.

Szombaton a két sprintversenyt (15 kör), vasárnap pedig a fő számot (20 kör) rendezték meg. Ez utóbbit külön értékelték. Az első sprintversenyen dacára annak, hogy Áron mellett komoly bukás történt, megtartotta az indulási pozícióját, a harmadik helyet. A német rendezés érdekességét jelentette, hogy a második sprintverseny előtt fordított sorrendben indult az első hat motorcsónakos. Így izgalmasabb, látványosabb lett a második futam. Az elsőből lett hatodik, a másodikból ötödik... Tábori a negyedik helyről indulhatott. A rajtnál "beragadt", de visszatornázta magát a negyedikre. A két szombati viadal alapján holtversenyben lett harmadik egy litván csónakossal, ám Áron ideje rosszabb volt, így lecsúszott a dobogóról.

Negyedikként indult, és ezt a helyet végig tartotta is. Tábori elégedett az év első két versenyével, sietségre nincs oka. Június 2-3-án Etinay-ban (Párizs külvárosa) a Szajnán dübörögnek majd a csónakmotorok. Ez a verseny világbajnoki forduló lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!