Sport

2012.04.18. 14:28

Kezdődik a megyei fogathajtó-bajnokság - Mezőszilason új lovas pályát avatnak szombaton

Mezőszilas - A megyei kettesfogathajtó-bajnokság idei első pontszerző fordulóját - április 29. Sárbogárd, Hintók versenye - két baráti megmérettetés keretezi: a mezőszilasi és a móri viadal.

V. Varga József

A Fejér megyei C-kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság nyitófordulóját - s egyben a tizenhetedik Hintók versenyét - április 29-én, vasárnap rendezik meg Sárbogárdon, az Ifjúsági parkban. A lovassport szerelmeseinek viszont nem kell addig várakozniuk a 2012-es nyitányra, hiszen már most a hét végén, szombaton 9 órától a mezőszilasi baráti versenyen - s egyben az új lovas pálya avatóján - figyelemmel kísérhetik kedvenceik szereplését. Az akadályhajtás két izgalmas fordulója után a látványos, gyors vadászhajtás zárja majd a fogathajtós tavaszköszöntőt. Móron május 12-én lesz a baráti viadal.

Az első pontszerző - bogárdi - fordulót tizenegy követi még az idei szezonban. A következők: május 26. Sárszentmihály; június 2. Sárkeresztúr; június 9. Sárszentágota; június 16. Szabadhídvég; június 23. Cece; július 7. Csősz; július 14. Nagylók; július 28. Pátka; augusztus 12. Káloz; augusztus 18. Seregélyes; szeptember 1. Székesfehérvár.

Emlékeztetőül: a 2011-es bajnoki cím sorsa tavaly az utolsó, fehérvári fordulóban dőlt el. A hat legjobb megyei fogathajtó sorrendje így alakult: 1. Taligás Menyhért (Sárbogárd, 150 pont), 2. Vida Károly (Káloz, 142), 3. Semjén Attila (Káloz, 136), 4. Ihász Béla (Seregélyes, 127), 5. Vadócz Zsolt (Káloz, 97), 6. Kiss Olga (Nagylók, 88).

A csapatversenyben a Taligás Menyhért, Tóth Imre alkotta sárbogárdi alakulat diadalmaskodott, megelőzve a sárbogárdi-kálozi vegyes csapatot - Domokos Géza, Gosztola Dávid, Semjén Attila - és az Ihász Béla, ifjú Ihász Béla, Kovács Attila összetételű seregélyesi gárdát. 

Tizenkét pontszerző viadal és két baráti verseny. Fogathajtós tavaszköszöntő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!