Sport

2011.07.16. 02:29

Aranyos fél év után

Székesfehérvár - A honi atlétikában véget ért egy szakasz a szabadtéri versenyeket illetően. A korosztályos bajnokságok zömét megrendezték, a felnőttek és a serdülők versengenek még.

Silye Sándor

- Ebben az évben eddig 15 magyar bajnoki aranyérmet szereztünk az ifi, a junior és az U23-as korosztály versenyein. A felnőttek közül Babos Rita emelkedett ki, a csapat Eb-n két számban volt válogatott (magas, hármasugrás), és az összetett EK-n is a nemzeti csapat tagja volt. Végh Tibor is jól teljesített, a csapat Eb-n 5000 méteren futott - mondta az elnök.

- Az utánpótlás tagjai közül kikkel volt elégedett?

- László Dávid hármasugrásban magyar bajnok lett, többször is javított az egyéni csúcsán, annak ellenére, hogy idén érettségizett. Frey Virág is bajnok volt, közel járt az Eb-kiküldetési szinthez. Junior válogatott volt László, Frey és Huszár Kitti. Az ifiknél többet vártam Hegedüs Ádámtól, rosszul sikerült a formaidőzítése. Az IHF-kiküldetési szintet teljesítette a vb-re, de a magyar szövetség szintje ennél szigorúbb volt. Mehetett volna a legnagyobb nemzetközi versenyre Jáger Roland, de megsérült, ezért maradt itthon. Örömöt jelentett számunkra, hogy serdülőink 80 egyesület előtt nyerték meg a csapatbajnokságot.

- Mi jön még?

- A felnőttek bajnoksága augusztus 6-7-én Szekszárdon lesz, a serdülők ob-ja Tatabányán. Aranyérmet várunk Babostól magas- és hármasugrásban, Véghtől ötezren. A serdülőknél 4-5 bajnoki címet reméllünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!