Sport

2010.08.08. 19:41

Esélyeshez méltó labdarúgással

Székesfehérvár - A labdarúgó NB I második fordulójában az idénnyitón a Honvédot legyőző Vasas látogatott a megújult Sóstói stadionba, a Videoton FC otthonába.

feol.hu

Üde zöldben pompázott a lelátók által körülölelt tér, a fehérváriak most próbálhatták ki először élesben a felújított gyepszőnyeget, amelyet a tribűnök aljáig műfűvel hosszabbítottak meg. Eltűnt a futópálya, igazi futballaréna lett a stadion.

Talán nem véletlen, hogy az előző szezonban ezüstérmet nyert játékosok tesztelhették először a "biliárdasztalt". A Vidi mestere, Mezey György azoknak szavazott bizalmat, akik már az előző idényben is a klub játékosai voltak. Az új szerzemények közül keretben sem volt Djordjics, Hidvégi, Mutumba és Bozsovics kapus, a padon foglalt helyet Gosztonyi. Ami még meglepő húzásnak számított: a piros-kékek csapatkapitánya, Farkas Balázs is csak a tartalékok között szerepelt, csakúgy, mint Dusan Vasziljevicsé, akinek felépülését már nagyon várta a hazai vezetőedző. A kapuban Tujvel kezdett, a csatársorban ismét szóhoz jutott a brazil Alves.

Meghűlt a vér a Vidi-szurkolók ereiben, amikor a 2. percben  Benounes beadása után Hrepka öt méterről a felső lécre lőtte a labdát... Lélektanilag nagyon nem jött volna jókor a Vasas-vezetés, hiszen a siófoki, 1-1-es görcsös döntetlen bizonyosan benne maradt valamelyest a fehérvári labdarúgók tudatában. Ezután az angyalföldieknek nem sok esélyük maradt a gólszerzésre, végig a Videoton támadott, főleg Nagy Dánielben bíztak a társak. Sándor György többször is próbálkozott, Végh mindannyiszor a helyén volt, bizonyította, hogy még mindig remek kapus. A félidő második felében Vujovics is villant kettőt-hármat, de előbb a bekkek mentettek jókor, aztán Végh védett lábbal nagyszerűen. A nyolc hazai szöglet is a házigazdák fölényét jelentette, de gól nem született.

A második félidő első tíz perce varázslatos volt hazai szempontból, három szép találat követte egymást, sorrendben Alves, Elek és Vujovics volt eredményes, 3-0. Tombolt a lelátó, talán Mileusnicnak is ezért gurult el a gyógyszere, amikor könyökkel állította meg Nagy Dánielt, ezért aztán mehetett is zuhanyozni a 60. percben. Egyértelműen eldőlt a meccs, az angyalföldiek a kiütés elől menekültek,  a Vidi csapata pedig megnyugodott.
A házigazdák nem engedték kibontakozni ellenfelüket, nyugodtan játszottak, fölényük pedig döntő volt. Sokat elmond a vasárnap esti 90 percről az a tény, hogy a Vasas csapata legjobbjának Végh kapus bizonyult...


Végeredmény:
Videoton - Vasas 3-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3456 néző. Vezette: Takács, L. Tóth, Ortó.
Videoton: Tujvel 0 -:Lázár 6, Lipták 6, Horváth 6, Andics 6 - Sándor 6, Elek 7, Polonkai 7 - Nagy D. 7, Vujovics 6, Alves 6. Vezetőedző: Mezey György.
Vasas: Végh 7 - Balogh 6, Gáspár 5, Arnaut 4, Mileusnic 4 - Bakos 5, Pavicsevics 5 - Benounes 6, Hrepka 4, Lázok 5 - Ferenczi 4. Vezetőedző: Giovanni Dellacasa.
Csere: Polonkai helyett Szakály 6 (56. perc), Nagy helyett Vasziljevics (71.), Vujovics helyett Farkas (80.)illetve Benounes helyett Katona (63.), Lázok helyett Phantkhava (68.), Hrepka helyett Beliczky (83.)
Sárga lap: Horváth, illetve Mileusnic, Benounes.
Kiállítva: Mileusnic.
Szögletarány: 10-1.


Második félidő hírei: hamarosan!

Ezek is érdekelhetik