Sport

2010.08.14. 02:28

Az újonc, a fiatal titánok ellen

Székesfehérvár - Ma négy mérkőzéssel elkezdődik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A pontvadászatra mindenki szorgosan készült az elmúlt másfél, két hónapban, nem csak a játékosok, a játékvezetők is.

Parall Bálint

A nyitó fordulóban a Szabadegyháza-Pusztavám mérkőzésre fókuszálunk. A Kinizsi első csapata lényegileg nem változott a megyei II. osztályúhoz képest, bár Láng és Rauf érkeztével a védelem és a támadósor is erősödött. Utóbbi nagyon fiatal és kombinatív Szabadegyházán, ebből a szempontból érdekes mérkőzésre van kilátás, hiszen a pusztavámi csapat átlagéletkora is 20 év körül mozog, Kocsis Jenő vezetőedző nagyon fiatal csapattal harcolta ki az előző szezonban a bentmaradást. Ebben az évadban is nekik szavaz bizalmat, de egy rutinos támadót azért szerzett a csikók mellé, Juszkó József leigazolása eredményesebbné teheti a támadójátékot.

A Femol csoport első fordulójának párosítása, szombat 17 órakor kezdődő találkozók: Aqvital-Publo Csákvár-Dunafém-Maroshegy, Szabadegyháza-Pusztavám, Velence-Káloz, Baracs-Pákozd-Eudeal. Vasárnapi mérkőzések: Martonvásár-Iváncsa, Kisláng-Polgárdi, Sárszentmiklós-Bakonycsernye, Kápolnásnyék-Etyek.

Nem csak a csapatok, a játékvezetői kar is buzgón készült a szezonkezdetre. Két napot Zánkán töltöttek, ahol komoly fizikai és elméleti tesztek vártak rájuk, sőt, kielemezték az elmúlt szezon hiábit is.

Ezek is érdekelhetik