Sport

2010.05.15. 02:29

Vissza a régi vágányra

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának nyitányán, a Videoton FC a Vasast fogadta. A hazaiak újra a régi formával rukkoltak elő, s szép játékkal biztosan nyertek.

Fejér Megyei Hírlap

Szinte egész nap riogatta az égi áldás az esti mérkőzésre készülőket, hiszen időnként szaporán esett az eső Fehérvár térségében. Félő volt, hogy így lesz majd ez a meccs időpontjában is, de szerencsére nem így történt. Kora este már felhők nélkül élvezhették a nézők a napsütést, ám ettől függetlenül a vártnál kevesebben foglaltak helyet a lelátókon. Azt viszont csak kevesen tudták, hogy a Vasas meglehetősen későn érkezett meg a Sóstói Stadionba. Történt, hogy a fővárosi piros-kékek útközben letértek az autópályáról, s megálltak sziesztázni Velencén, egy szállodában. Ám az autóbuszukkal történt egy kis malőr, az árokba csúszott. Nem volt mit tenni, telefonon értesítették Varga Endrét, a Vidi technikai igazgatóját, aki nem habozott, s egy mikrobusszal azonnal elindult, hogyha kell, taxik segítségével a stadionba fuvarozza az ellenfelet. Végül is erre nem volt szükség, mert a buszt kihúzták a slamasztikából , így a Vasas 18 óra előtt pár perccel megérkezett Sóstóra. Ezzel még nem volt vége a fővárosiak kálváriájának: a bemelegítés során megsérült a kezdőcsapatba jelölt Pavicsevics, akinek a helyére az utolsó pillanatban így Mamadou Danfa került be. Az ünnepélyes kezdőrúgást ezúttal Fejes Gábor végezte el, majd a Vasas indította útjára a labdát.

Még csak a 4. perc közepén jártunk, mikor Mezey György máris kihívta magához Nikolicsot, s rövid taktikai utasítással látta el. A 9. percben hatott is a tanács, miután Nagy beadása után Nikolics 5 méterről fejelt kapura, de Végh akkor még hárított. Többet birtokolta a labdát, többet támadott a Vidi, ám a Vasas tizenhatosánál Farkas játékvezető rendre kifelé ítélt szabadrúgást. Ám a 16. percben megtört a jég: Nagy lövését Végh még hárította, ám pillanatok múlva Nikolics közeli lövésénél már tehetetlen volt, 1-0. A gól után rögtön Elek fejese jelentett veszélyt, majd a Vasas szöglete után az, hogy az egyik vendégjátékos elütötte Sebőköt. Aztán ismét Nagy került gólhelyzetbe, de Végh bravúrral szögletre mentett. Nagyon nyomott a Vidi, ám több gól már nem született az első félidőben.

A második félidő is lendületes hazai támadásokkal indult, s ez az 51. percben ismét Nikolics gólját eredményezte, 2-0. Azonnal lépett a Vasas trénere, Giovanni Dellacasa, aki kettős cserével próbálta felrázni csapatát. Ám hiába, mert az 59. percben egy hazai tüzijáték után Sándor négy méterről a hálóba vágta a labdát, 3-0. Végre ismét a régi Vidit láttuk a pályán, zengett, zúgott is a lelátó. Sorra gördültek a támadások a Vasas kapuja felé, s csak idő kérdése volt az újabb hazai gól. Például a 78. percben, amikor egy hazai szöglet után a pont előtte beállt Sitku az első labdaérintéséből gólt érhetett volna el, de fejesét a gólvonalról kivágták. Vagy amikor Lencse szép kapáslövésének, majd Sitku perdítésének tapsolhatott a lelátón a közönség. Ezt követően hihetetlen mennyiségű gólveszélyes akciót láthattunk a hazaiaktól, de Fortuna úgy gondolta, hogy ennyi elég volt.

A mérkőzés végén megérdemelten zúgott a Szép volt, fiúk, szép volt, fiúk! skandálás a stadionban.
A kilencből három pont már a zsákban van

Videoton FC - Vasas 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 3128 néző. Vezette: Farkas Ádám (Medovarszki, Demeter).
Videoton FC : Sebők 0 - Andics 6, Lipták 7, Horváth 6, Elek 6 - Sándor 6, Farkas I. B. 6, Polonkai 5 - Nagy 6, Nikolics 7, Alves 6. Vezetőedző: Mezey György.
Vasas: Végh 7 - Balogh 6, Kovács 5, Gáspár 5, Mendoza 4 - Remili 5, Bakos 5, Danfa 4, Mileusnics 4 - Beliczky 5, Benounes 5. Vezetőedző: Giovanni Dellacasa.
Csere: Polonkia helyett Szakály 6 (a szünetben), Nikolics helyett Lencse (62. perc), Alves helyett Sitku (78. perc), illetve Mileusnics helyett Majoros 4 (55. perc), Remili helyett Divics 4 (55. perc) Danfa helyett Murányi (72. perc).

Sárga lap: Horváth, illetve Danfa, Gáspár, Kovács.
Szögetarány: 11:2 (8:1).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!