Sport

2010.05.03. 02:29

Talmácsi újra a kilencedik

Budapest - Talmácsi Gábor a kilencedik helyen végzett vasárnap a Moto2-esek között, a gyorsaságimotoros- világbajnokság második futamán, a Spanyol Nagydíjon.

MTI

A viadalt a hazai közönség előtt nagyszerűen szereplő Toni Elias nyerte, az összetett pontversenyben vezető japán Tomizava Soja lett a második és a rutinos svájci motoros, Thomas Lüthi végzett a harmadik helyen. Talmácsi Gábor - csakúgy, mint általában - remekül kapta el a rajtot, feljött rögtön az előkelő negyedik helyre, sőt egy rövid ideig a harmadik volt, ám szerencsétlenségére egy tömeges bukás miatt meg kellett ismételni a startot. A második indításnál a magyar versenyző megtartotta a hetedik pozícióját, s bár folyamatosan megpróbált felzárkózni az élbolyhoz, ez most nem sikerült. Féltávnál Elias már nagy csatában, kiélezette versenyben volt Tomizavával és Lüthivel. A viadal hajrájában óriási versengés alakult ki az első helyért, amelyet végül a hazai közönségkedvenc nyert meg, a tomboló spanyol tábor hálás volt. Talmácsi Gábor ezen a futamon nem tudott beleszólni az élmezőny küzdelmébe, és végül - akárcsak a katari nyitófutamon - a kilencedik helyen futott be. Kis szerencsével alakulhatott volna számára jobban ez a verseny. Az április 25-ére kiírt japán GP-t a két héttel ezelőtti izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt légtérzár miatt október 3-ára halasztották, így a mostani, spanyolországi viadal volt a második verseny az idei sorozatban. A Moto2-ben, a vb új kategóriájában a résztvevők 600 köbcentis versenygépeken köröznek ettől a szezontól. Ezeket egyformán négyütemű Honda motorokkal szerelték fel és Dunlop abroncsokkal látták el. Eredmények, Moto2, második futam: 1. Toni Elias (spanyol) 29:58.726 p, 2. Tomizava Soja (japán) 0.190 mp h., 3. Thomas Lüthi (svájci) 0.261 mp h., ... 9. Talmácsi Gábor 3.825 mp h.A pontverseny állása a második futam után (még 15 van hátra a 2010-es szezonban): 1. Tomizava 45 pont, 2. Elias 38, 3. Lüthi 25, ... 9. Talmácsi Gábor 14. Eredmény, 125 kcm: 1. Pol Esparagaro (spanyol, Derbi) 41:36.146 p, 2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1.886 mp hátrány 3. Esteve Rabat (spanyol, Aprilia) 15.180 mp h. A pontverseny állása a második futam után: 1. Terol 45 pont, 2. Espargaro 38, 3. Rabat 25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!