Sport

2009.09.17. 02:29

A nyereg nélkül bringázó srácok - triálsiker

Székesfehérvár - Fehérvári szempontból átütő sikert hozott a tarcali triál Magyar Kupa, hiszen Horgos Máté kategóriájában első, Horgos Attila második, Major Dániel és Pajor Zoltán pedig egyaránt a harmadik helyen végzett.

Parall Bálint

Bár nem túl ismert maga a triál sport Magyarországon - ahol különböző terepakadályokat kell leküzdeni a speciálisan átalakított kerékpárral -, és elég családias hangulatúak a versenyek - 30-40 fő jön össze egy-egy megmérettetésen -, azért a fehérvári testvérpár, Horgos Attila (18 éves) és Horgos Máté (16 éves) teljesítménye ettől még kimagasló. A fiúk közül Attila idén három elsőséggel és öt második helyezéssel, Máté öt első hellyel és egy negyedik helyezéssel büszkélkedhet a regionális versenyeken és a magyar bajnokikon.

Érdekes módon a fiúk mégsem fehérvári egyesületnek szállítják a dicsőséget, a fővárosi Vörösördögök SE tagjai.

- Fehérváron nem fogadott minket egyik kerékpáros egyesület sem, s mivel kell a licenc a versenyzéshez, ezért volt szükség az egyesületi tagságra - mondta Attila. - Engem hat éve kezdett érdekelni a dolog, amikor fővárosi triálosokat láttam trükközni. Azóta a szenvedélyemmé vált ez a sport, s bárhol járok, azt nézem, hogy azt a terepakadályt hogyan lehetne legyőzni - mondta Attila.

Mátét testvére rántotta magával - édesapjuk, Horgos Csaba találó megjegyzése szerint - a nyereg nélküli bringázásba .

- A biciklizés hároméves korom óta az életem része, de amikor láttam a testvéremet triálozni, egyre inkább a kerékpározás ezen ága kezdett el foglalkoztatni. A szellemisége magával ragadott, ma ott tartok, hogy a szenvedélyemmé vált, nem telkik el úgy nap, hogy rá ne állnék a bringára - tette hozzá Máté.

A fiúk egyébként Székesfehérváron, egy Fűtőház utcai elhagyott telken gyakorolnak. Az ottani hangárt már teljesen belakták. Traktorgumiból, raklapokból felépítették saját akadálypályájukat, és ezen kísérleteznak a szebbnél szebb ugrásokkal. Attila egy montain bike-ból átalakított, 26-os biciklivel gyakorol, Máté a BMX alapokra épülő, abból átalakított 20-os kategóriában versenyez. A fiúk számára lassan véget ér a szezon, bár novemberre még terveznek egy házi versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!