Sport

2009.04.29. 02:29

Az FC Fehérvár megérdemelt győzelméhez Sebők jelentősen hozzájárult

Paks - A 25., hétközi fordulót rendezték az NB I-es labdarúgó-bajnokságban. Az FC Fehérvár a velencei összetartás után után Pakson lépett pályára, és nyert a fontos mérkőzésen.

Matók János

Rejtekhelyről, egy velencei wellness szállodából érkezett Paksra a Vidi: a csapat a hétfő délutáni edzés után foglalta el a főhadiszállást , majd a vacsora után videózás következett. Tegnap délelőtt a paksi taktika szerepelt terítéken, aztán az ebéd, majd rövid csendespihenő és irány a mérkőzés. Ez már a Diósgyőr ellen is bevált, és így történik majd csütörtökön is, a Zalaegerszeg elleni pénteki találkozó előtt.

A 16. percben Tököli 13 méteres lövését védte Sebők, ez volt az első helyzet. A 21. percben ismét Tököli tüzelt a kapura, de Sebők bravúrral szögletre mentett. A 35. percben láthattuk a Vidi első kapura lövését, de Szakály lökete után szögletre pattant a labda. Aztán Radovicsnak mutatkozott be Tököli: elvette tőle a labdát, majd középre ívelt, de Sipeki lövését Sebők fogta. Vége lett az első 45 percnek, gól nem született.

A 48. percben Tököli ismét megbolondította Radovicsot, majd kapura lőtt, Sebők bravúrral kitütötte a labdát, amit Andics szinte Kiss fejéről vágott ki szögletre. Heffler beadása után Szabó fejelt kapura, a labda Nagy leszorított kezét érte a kapufa mellett, mire Solymosi azonnal büntetőt ítélt. Éger futott neki a labdának, ám Sebők előbb kiütötte, majd másodszorra rávetődött. Érett a hazai gól, ám az 56. percben Nagy szöglete után Horváth a kapufára fejelte a labdát, majd a kipattanót a jobb alsó sarok felé, de Csernyánszky hárított. Az 59. percben Farkas tisztán lőhetett kapura 16 méterről, de mellé durrantott. A 62. percben Kiss baloldali beadása után Tököli 3 méterről fejelhetett kapura , de Sebők eszméletlen nagy bravúrral a bal felső sarokból kiütötte a labdát. A 66. percben viszont vezetéshez jutott a Vidi: Farkas ugratta ki Alvest, aki 14 méterről lőtt a kapu közepébe, 0-1. Ettől kezdve a Vidi uralta a játékot és tartotta egygólos előnyét. Az utolsó percekre eleredt az eső, talán a paksiakat siratta, bár a 90. percben Böde a felső lécre bombázott. Nyert a Fehérvár, koccintsunk Sebők egészségére!

Paks-FC Fehérvár: 0-1 (0-0)

Paks, 1000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor).

Paks: Csernyánszky 0 - Hováth 5, Éger 5, Szabó 5, Pintér 5 - Zováth 5, Böde 6 - Heffler 5, Kiss 6, Sipeki 5 - Tököli 7. Vezetőedző: Gellei Imre.

FC Fehérvár: Sebők 9 - Lázár 5, Radovics 4, Horváth 6, Andics 6 - Szakály 5, Sifter 5, Farkas 6 - Nagy 6, Sitku 5, Alves 6. Vezetőedző: Varga István.

Csere: Sipeki helyett Vári (68. percben), Heffler helyett Nikolov (a 73. percben), illetve Szakály helyett Polonkai 5 (a szünetben), Sitku helyett Vujovics (a 68. percben), Alves helyett Elek (a 86. percben).

Sárga lap: Pintér, illetve Nagy. Szögletarány: 4:12 (3:7).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!