Sport

2009.03.25. 03:29

FC Fehérvár: a címvédő célja

Székesfehérvár - Bár még sok a kérdőjel az FC Fehérvár összeállításában, a szakmai stáb és a játékosok a továbbjutásért tűzték ki ma, a Diósgyőr elleni Ligakupa visszavágón.

Matók János

A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóját láthatja a közönség ma 17 órától a Sóstói Stadionban, ahol az FC Fehérvár a Diós-győrt fogadja. A miskolci odavágón 0-0-ra végzett egymással a két csapat, így még nyitott a kérdés, hogy vasárnap, az elődöntő első összecsapásán ki léphet majd pályára. A gólnélküli döntetlen ugyan a Vidi esélyeit növelheti, de a fehérváriaknál sok a sérült, így csak ma dől el a kezdőcsapat összeállítása.

- Egy tizennyolc fős keretet jelöltünk ki, de abból csak a mérkőzés délutánján állítjuk össze a kezdőcsapatot - mondta Varga István, az FC Fehérvár vezetőedzője a keddi edzés után. - Az már biztos, hogy a REAC ellen szombaton megsérült Sebők Zsolt és Sifter Tamás, valamint a három hétre kidőlt Milan Pavlisics nem áll a rendelkezésünkre, míg a többiek pályára lépésében, Dvéri, Polonkai és Sitku kivételével, bizakodunk.

- De bárki is játszik a piros-kék mezben, ők alkotják majd az FC Fehérvár csapatát, s a címvédőtől elvárható a siker...

- Az egy dolog, hogy mi várható el, s az is, hogy mi történik majd a pályán. Hiszen a Diósgyőrnek a 0-0-tól eltekintve bármilyen döntetlen megfelel a továbbjutáshoz, így nekünk győznünk kell a siker érdekében, s ez is az egyértelmű célunk. De figyelembe kell vennünk, hogy a riválisunk hajtós és darálós stílusú csapat benyomását kelti, ezt több mérkőzésén is tapasztaltam. Gólerős játéko-saira, így Tóthra, Honmára és Lippaira figyelni kell, de Kamber is egyre jobban játszik. Nagyon erősek a szögletekben és az oldalról elvégzett szabadrúgásokban. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de nincs mese, győznünk kell!

- Azért mondana egy várható összeállítást?

- Igen, de csak kérdőjelesen, így vélhetően a Filipovics - Lázár (Andics), Koller (Radovics), Horváth, Andics (Mohl) - Szakály, Farkas, Elek (Mohl) - Nagy, Alves, Vujovics csapattal kezdünk.

- Már nagyon hiányzott a játék, az eltiltásom miatt nagy volt a meccshiányom. Számomra örömteli nap a visszatérés, és biztos vagyok a sikerünkben. Ugyanis pozitív változást látok a játé-kunkban, s nagyon remélem, hogy a 4-3-3-as új játékrendszerünk is látványos javulást hoz. Szeretnék érvényes gólt is szerezni, amit a játékvezető megad - mondta a visszatérő Horváth Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!