Sport

2009.01.22. 03:29

Mégsem kerülhetnek a rájátszásba az Acélbikák

<b>Dunaújváros</b> - Nem járnak jó napok mostanság a dunaújvárosi jégkorongozókra. Kedden elvettek tőlük három pontot, ami eltörpül <em>Szilassy Zoltán</em> súlyos szemsérülése mellett. A csatár állapota még mindig bizonytalan.

Agárdy Csaba

Hiába verte meg kedden a DAB. Docler az NZ Stars-t a MOL Ligában, még sem kerülhetnek be az Acélbikák a legjobb négy közé, vagyis a rájátszásba, ugyanis kedden este lapzártánk után az egyszer már számukra megítélt három pontot visszavette tőlük a Magyar Jégkorong Szövetség végrehajtó bizottsága.

A MOL Liga elnöke, Radványi Róbert az üggyel kapcsolatosan az alábbiakat tette közzé: A MOL Liga végrehajtó bizottsága január 19-én megtárgyalta a HC Csíkszereda óvását, amelyet a MOL Liga versenybíróságának január 12-én hozott határozata ellen nyújtott be. A MOL Liga végrehajtó bizottsága a HC Csíkszereda óvását elfogadta, és a mérkőzést a pályán elért eredménnyel (12-3) hagyta jóvá. A MOL Liga végrehajtó bizottsága a HC Csíkszereda által benyújtott bizonyítékokat megtekintette, a HC Csíkszereda képviselőjét meghallgatta. A HC Csíkszereda képviselője elismerte, hogy a mérkőzésen leadott nevezési lapot hibásan töltötte ki, és a mérkőzés jegyzőkönyvét figyelmetlenül írta alá. A végrehajtó bizottság a döntés meghozatalakor a mérkőzés versenybíróságának felelőségét is megvizsgálta, és megállapította, hogy a helyzet kialakulásában a mérkőzés versenybíróságának hiányos feladatvégrehajtása is szerepet játszott. A MOL Liga végrehajtó bizottsága a fentiek alapján hozta meg döntését, fellebbezésnek helye nincs.

A DAB azért óvta meg a mérkőzést, mert a jegyzőkönyvben a megengedett öt plusz egy légiós helyett, hat plusz egy légiós szerepelt a HC összeállításában.

Radványi Róbertet telefonon értük utol, és lapunk arra a kérdésére, hogy, ha a végrehajtó bizottság is megállapította azt, hogy a HC hibázott, miért kapta vissza a három pontot a csíkszeredai együttes, így válaszolt: - Sajnos a magyar versenyszabályzat nem passzol a nemzetközihez. Nálunk az a szabály, hogy a korong bedobásáig lehet reklamálni ilyen ügyekben. Vagyis a mérkőzés előtt van arra lehetőség, hogy mindenki, mindent ellenőrizzen. Amikor a csapatvezetők aláírják a nevezési lapokat, onnantól áldásukat adják a mérkőzésre. Természetesen mind a HC-t, mind a versenybíróságot, mind a játékvezetőket megbüntetjük, de a HC-tól a három pontot nem vehetjük el - mondta a ligaelnök.

Ennyit a MOL Ligáról, amelyben a DAB ötödik lett, a két elődöntőt a HC Csíkszereda az NZ Stars-szal, illetve az SC Csíkszerda az Újpesttel játssza.

Itt van viszont a csapatkapitány Szilassy Zoltán szemsérülése, amely rendkívül súlyos. Tegnap délután a budapesti szemklinákán fekvő játékost sikerült telefonon elérni. A csatár először a balesetet idézte fel: - Három a három ellen a védekezést gyakoroltuk, amikor én túl mélyre hajoltam, és Galanisz ütője a plexi alatt eltalálta a szememet. Harminckét öltéssel varrták össze a szemgolyómat, nagyon bevérzett a szemem, ezért nem tudnak az orvosok ultrahangos vizsgálatot végezni. Nincs bakteriális fertőzésem, és lényeges, hogy a későbbiekben se legyen, mert akkor valószínűleg megvakulok a jobbszememre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!