Sport

2009.01.27. 03:29

Az Európa-bajnok tervei

<b>Székesfehérvár</b> - A Delfin-Tiffer 21 úszócsapata sikeresen szerepelt a tavaly év végi rövidpályás úszóbajnokságon. Ekkor mutatkoztak be a delfinesek frissen igazoltjai is.

Silye Sándor

Nagy Pétert már korábban bemutattuk, ezúttal Rácz Ákost ismerhetik meg, aki egy ezüst- és két bronzérmet szerzett Fejér székhelyének.

- Az, hogy fővárosi klubból vidékibe igazoltam, sem előre-, sem pedig visszalépés nem volt, ez csak egy igazán jó lépés volt a részemről. Ami a bemutatkozó versenye-met, a rövidpályás ob-t illeti, elégedett is voltam, meg hiányérzetet is éreztem, ugyanis 50 m pillangón 8 századdal, 100 m mellen pedig 3 tizeddel maradtam le - mondta.

- Mi az ön erőssége?

- A sprint, az 50 m mell, pillangó és gyorsúszó számok. Mielőtt kérdezi: a fordulóval semmi gondom nincs, bezzeg a visszaúszással...

- Mi volt korábban a legjobb eredménye?

- Ifjúsági Eb-aranyérmet nyertem 200 m mellúszásban, a rövidpályás Eb-n 10. lettem szintén 200 m mellen.

- Közben megöregedett?

- Nem, de a felnőtt mezőny egészen más. Idén szeretnék kijutni a világbajnokságra, és ott az 1-16. hely valamelyikén akarok végezni 50 és 100 m mellúszásban, ami a nemzetközi mezőnyt illeti. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ehhez teljesítenem kell a szintidőt, mégpedig a magyar bajnokságon, amely versenynek Eger ad majd otthont, és ott 50 m pillangón, 50 és 100 m mellen az 1-3. helyen akarok végezni.

- Miért érte meg váltani?

- Tényleg megérte, és ezt a néhány hónap itt töltött idő ismeretében is elmondhatom. Székesfehérváron sokkal jobbak az edzések, jobb a csapat, mint volt korábbi helyemen. Fontos a jó közösség az edzéseken és a versenyeken is, jó csapat nélkül rossz a hangulat, és nem lehet jól úszni. Kapok is, meg igyekszem adni is, például a váltószámokban, vagy az egyéniekben.

- Ákos élversenyzője lehet a Delfin-Tiffernek, remélem, hogy rövidesen azt a Rácz Ákost látjuk Fehérváron, aki korosztályos Európa-bajnokságot nyert. Erre minden adottsága, objektív lehetősége meglesz. Kíváncsian várjuk a márciusi cikluszáró versenyt, ott már megmutathatja oroszlánkörmeit - így Dániel András szakvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!